EVROLIGA MENJA FORMAT: Igraće se dva kola nedeljno!
Foto: AP

Novine u najjačem evropskom takmičenju

EVROLIGA MENJA FORMAT: Igraće se dva kola nedeljno!

Košarka -

U Londonu je održan sastanak na kome je usvojen format u kalendar takmičenja u Evroligi i Evrokupu.

Skupu su prisustvovali i predstavnici Crvene zvezde i Partizana, Davor Ristović i Mlađan Šilobad.

Iako se još ne zna ko će učestvovati, sada je poznato da će Evrokup početi 12. oktobra, a Evroliga dan kasnije.

Prema novom formatu takmičenja u Evroligi će posle 30 kola biti odigrana četvrtfinalna serija (18. april – 2. maj) koja će se igrati na tri pobede, a prvak Evrope će biti poznat posle završnog turnira koji će biti na programu od 18. do 21. maja.

Biće čak pet nedelja u kojima će se igrati po dva evroligaška kola!

Fajnal fora više nema. Četvrtfinalna serija je na programu od 28. februara do 8. marta, a polufinalna od 14. do 22. marta. Finale će se igrati od 31. marta do 5. aprila.

Evrokup će od naredne sezone imati 24 kluba, koji će biti podeljeni u četiri grupe sa po šest ekipa. Prva faza će trajati od 12. oktobra do 14. decembra, a posle toga će biti formirane četiri grupe sa po četiri ekipe. Četvrtfinalna serija će biti odigrana od 28. februara do 8. marta, a polufinalna od 14. do 22. marta. Finale će biti odigrano od 31. marta do 5. aprila.

Od sledeće sezone i učesnici Evrokupa će profitirati - u grupnoj fazi dobijaće po 10.000 evra, plasman u TOP 16 donosi 20.000, a plasman u četvrtfinale 30.000 evra. Poraženom finalisti pripašće dodatnih 100.000, a pobedniku 200.000 evra.

U Evroligi će novčane nagrade biti znatno veće.

Najjače evropsko takmičenje će u sledećoj sezoni igrati Crvena zvezda, dok se Partizan izjasnio da želi da bude učesnik u Evrokupu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track