Norveška: Svih 13 osoba poginulo u padu helikoptera (VIDEO)

Beta-AP

29. 04. 2016. u 14:01

Helikopter sa najmanje 13 osoba sa jednog naftnog polja u blizini obale na severu Norveške srušio se blizu grada Bergen

Норвешка: Свих 13 особа погинуло у паду хеликоптера (ВИДЕО)

printscreen youtube

Norveška spasilačka služba saopštila danas da je obustavila pretragu za nestalima u helikopterskoj nesreći navodeći da se pretpostavlja da su svi putnici i članovi posade, njih 13, poginuli u istočnoj oblai Norveške gde se srušila letelica.

"Ne verujemo da je iko preživeo. Operacija spasavanja je obustavljena", navele su spasilačke službe.

Norveške vlasti saopštile su ranije danas da je 11 tela pronađeno nakon što se srušio helikopter na jednom ostrvu u blizini zapadne obale Norveške, a dve osobe se i dalje vode kao nestale.

Norveški Koordinacioni centar za spasavanje naveo su da je u helikopteru EC-225 kompanije Eurokopter pored 11 Norvežana, bili jedan Britanac i jedan Italijan.

Televizija NRK je prenela da je 11 od 13 osoba u helikopteru bilo zaposleno u norveškoj energetskoj kompaniji Statoil ASA.

Nesreća se desila na ostrvu Turej, blizu Bergena.

Helikopter je leteo s naftne bušotine u Severnom moru, oko 120 kilometara severozapadno od Bergena, ka norveškom kopnu.

— Fast and Fantastic (@fastnfantastic) April 29, 2016




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Gojko

29.04.2016. 14:18

Chula se jaka ekslozija.Rotor helikoptera Superpuma poleteo je prema kolima svedokinje Rebeke Andersen i muz joj je vikao da i ona bezi od auta.Preijerka Norveshke,koja je i sama iz Bergena ,rekla je da je uzasnuta dogadjajem i da prati spasilachku akciju.

Bonaprta3

29.04.2016. 22:19

Odmah da pozovu ministra da podnese ostavku, a Comiceva ce da ih uputi na koje trenutke da obrate paznju i koje parametre ds provere? Strucnjaci iz DSa su to apsolvirali u svakom pogledu.