Poslovnica s internet kutkom za Šumarice 1

U okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje“, juče je u kragujevačkom naselju Šumarice otvorena 18. poslovnica, uz prisustvo brojnih meštana, kao i predstavnika lokalne samouprave. Novu poštu pustio je u rad Milan Krkobabić, direktor Pošte Srbije, istakavši da se na ovaj način to javno preduzeće pridružuje naporima gradske administracije da se Šumarice infrastrukturno sve više razvijaju i da se zajedničkim snagama daje novi impuls kvalitetu života u ovom kraju.

                       

Pošta Srbije mora da bude tamo gde su građani Srbije, da im pruži uslugu i da im se nađe na usluzi. Radimo pravu i korisnu stvar, i što je najvažnije punim zajedništvom, kao što je nekada sve stvarano na ovaj način. Mesna zajednica je ustupila prostoriju za rad pošte, a naši majstori su je uredili i informatički povezali – rekao je Krkobabić.

On jedodao da rast poslovnog dobitka u prvom kvartalu od gotovo 38 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine, legitimiše Poštu Srbije i njenih 15.000 radnika kao najuspešnije tržišno pozicionirano javno preduzeće.

– Presek prva tri meseca i rekordni rast poslovnog dobitka su veoma ohrabrujući, ali i obavezujući da se nastavi tim tempom, sa ozbiljnim pristupom radu i ulaganjem dodatne energije. Zadovoljan sam što Pošta spremno ide u susret izazovima, jer posluje na tržištu sa veoma izraženom konkurencijom – naveo je Krkobabić.

Predsednik Mesne zajednice „Šumarice“, Radoslav Milojević, zahvaljujući se Pošti Srbije što je prepoznala zajedničke interese, najavio je da će u tom naselju za mesec dana krenuti i izgradnmja ambulante, što je novi korak ka urbanoj izgradnji tog naselja.

Nova pošta će olakšati svakodnevicu za oko 3.500 stanovnika u više od 1.200 domaćinstava, kao i poslovanje više od stotinu pravnih lica, jer će meštani Šumarica i privrednici iz ovog naselja moći da računaju na sve poštanske usluge i usluge platnog prometa, najvišeg kvaliteta a po najnižoj ceni. Jedno šaltersko mesto umreženo je u jedinstvenu informatičko-komunikacionu aplikaciju PostTIS, koja je delo tehnologa i informatičara Pošte Srbije. Poseban dar meštanima Šumarica jeste besplatan internet kutak u ovoj pošti, gde će korisnici moći da se uvere u prednosti savremenih tehnologija i načina komunikacije, a poštanski službenici će besplatno pružati potrebnu internet edukaciju i podršku.

Prvi korisnici usluga pošte u Šumaricama bile su kompanije „Orion“ i „Alda“ – potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara“. Za sve nove poslovne korisnike, Pošta Srbije je produžila ovu akciju do kraja juna, u želji da podstakne privrednu aktivnost i olakša preduzetnicima plasman proizvoda i usluga. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari