Sportovi na vodi

Vaterpolo meč Srbija - Crna Gora: Praznik sporta u Banjaluci

Vaterpolo meč Srbija - Crna Gora: Praznik sporta u Banjaluci
Vaterpolo meč Srbija - Crna Gora: Praznik sporta u Banjaluci

Utakmica vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore, koja će 10. maja biti igrana u Banjaluci, praznik je sporta, rekao je Slobodan Grahovac, predsjednik Vaterpolo saveza RS.

Biće to duel šestog kola Svjetske lige, u kojem će se sastati finalisti ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

"Od vremena kada je Borac u rukometu osvojio Kup šampiona nismo imali priliku da u Banjaluci organizujemo sportski događaj većeg intenziteta i rejtinga, pošto se radi o svjetskim i evropskim šampionima i vicešampionima. To bi bilo kao kada bismo ugostili fudbalske reprezentacije Brazila i Francuske ili Njemačke", rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Organizacionog odbora pomenute utakmice, i dodao:

"Utakmica je potvrda kvaliteta i organizacionih sposobnosti grada Banjaluka, Vaterpolo kluba Banjaluka, Gradskog olimpijskog bazena (GOB) i RS, jer pokazujemo da možemo da organizujemo događaj koji je u rangu svjetskih i kojih nema mnogo ni u mnogo jačim i većim zemljama."

Grahovac je istakao značaj duela za razvoj vaterpola:

"Utakmica se igra povodom 60 godina vaterpola u Banjaluci, a s ozbriom na to da su akteri vrhunske ekipe i kandidati za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, doprinijeće razvoju i popularizaciji vaterpola u Banjaluci, RS i BiH. Sa radošću ćemo da ugostimo obje repretentacije."

Utakmica će se igrati zahvaljući saradnji vaterpolo savez RS i Srbije, ali i još nekim osobama.

"Zahvalnost dugujemo Paolu Boreliju, počasnom sekretaru FINA, VSS, Kabinetu predsjednika RS na pokroviteljstvu. Ono što je za sve nas važno jeste da je Srbija domaćin u Banjaluci, a ovo je i kruna višedecenijskog rada vaterpolo sporta u Banjaluci", rekao je Stevandić.

Grahovac je istakao da će repreznetacija Srbije doći u najjačem sastavu i da su igrači oduševljeni što će igrati u Banjaluci te da je to još jedan razlog da ih navijači pozdrave i požele srećan put na OI u Brazil. Da vlada veliko interesovanje za meč, potvrđeno je i juče na konfereciji za medije, tako da će za sve one koji ne budu u prilici da 10. maja budu na GOB-u (utakmica počinje u 19 časova) biti organizovano gledanje utakmice na Trgu Krajine,

"U toku je priprema za organizaciju gledanja utakmice putem video-bima, a nakon meča reprezentativci Srbije će gostovati na Trgu Krajine i na taj način ćemo da ih ispratimo u Brazil. Imamo mnogo posla, ali trudimo se da našem gradu i republici priredimo vrhunski događaj i da se predstavimo u najboljem svjetlu", istakao je Stevandić.

Ulaznice

Ulaznice za utakmicu Srbija - Crna Gora biće u prodaji od 4. maja, a moći će se kupiti samo na recepciji Gradskog olimpijskog bazena. Cijena ulaznice je 10 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije