Tadić: SNS hoće da prisvoji glasove opozicije

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da SNS želi da promeni izbornu volju građana, odnosno da prisvoji glasove opozicionih stranaka.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

14:53

Tadić: SNS hoće da prisvoji glasove opozicije
Foto: Tanjug

Tadić je, nakon sastanka opozicionih partija, rekao novinarima da opozicione stranke izražavaju sumnju u rad Republičke izborne komisije, na osnovu činjenice da je RIK za 12 sati izbrojao 98 odsto glasova, a sada ulazi u četvrti dan kako ne može da izbroji preostalih dva odsto.

"Ne postoji nijedno logično objašnjenje zašto se to dešava", naveo je Tadić.

On je istakao da je, uvidom u izborni materijal, pronađeno mnogo nelogičnosti i nepravilnosti i naveo primer biračkog mesta devet, u opštini Leposavić, na kome glasa i predsednik Izvršnog odbora SDS Goran Bogdanović.

"Rekli su nam da tu imamo nula glasova, a izbrojali smo ih 60. To je očit primer kršenja volje građana i očigledno je da i na Kosovu i Metohiji nije bilo pravilnog brojanja glasova", rekao je on.

Tadić tvrdi da je takvih primera mnogo u celoj Srbiji i da su, po njegovom mišljenju, izborni proces i demokratija u Srbiji dovedeni u pitanje.

On je takođe ukazao na "političku sinergiju između SNS i SRS, koje pokušavaju da ospore izbornu volju građana".

On je najavio da će predstavnici opozicije, u čije ime govori, imati konferenciju za novinare u 18 sati u RIK-u i istakao da ulazak u skupštinu njegove liste nije doveden u pitanje, ali da brane princip i da se bore za DSS i Dveri, koji su, kako je rekao, njegovi politički protivnici, ali se zajedno bore za priznavanje volje građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: