Najnovije vesti
Vesti Beograd
ROK SPEKTAKL na Tašu: Vatromet na otvaranju, publika na nogama bez prestanka

ROK SPEKTAKL na Tašu: Vatromet na otvaranju, publika na nogama bez prestanka

Tek rekonstruisani stadion Tašmajdan večeras je otvoren u punom sjaju i to rok koncertom koji je okupio hiljade Beograđana.

Tašmajdan koncert Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
Tašmajdan koncert
Spektakularan vatromet na otvaranju
Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
Spektakularan vatromet na otvaranju

U ponoć je na koncertu održan minut ćutanja, povodom godišnjice pogibije radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja. Nakon toga nastupila je "Galija" koja je i poslednja po redu, a pre njih na bini je bila "Riblja Čorba".

"Čorbu" su dočekale najveće ovacije i povici "Majstore Boro". Nastup je počeo pesmom "Samo da pevam" a uz glas Bore Đorđevića priključila se i publika. Povicima "Hoćemo jos!" uglas su naterali "Čorbu" da se zadrže barem još malo na sceni, a bend ih je počastio pesmom "Pogledaj dom svoj anđele".

Foto: M.Mitrović / RAS Srbija

Koncert grupe Van Gog počeo je uz ovacije publike pesmom "Ludo Luda". Odmah posle Van Goga zasvirali su Piloti. Parovi ovo kao da su jedva dočekali, pa su romantični zagrljaji i ples pratili nežne tonove pesama ovog benda. Pesma "Sanjam da si tu" kojom su Piloti započeli svoj nastup, posetioce je "naterala" na ples. Svi su na nogama, publika ne staje ni posle više od dva sata đuskanja.

I omladina vapi za dobrim rokom. Luka Đukanović (19) kaže da je ovo najbolji koncert u protekle dve godine, a i ostatak publike se slaže sa njim.

- Isplatilo se čekati ovaj koncert i nadamo se da će ih još biti ovde - priča Željko Dimitrijević (18).

Marija D. (17) dodaje da joj se jako sviđa kako stadion izgleda.

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

I mlade generacije stasavaju na Tašu. Milana Trkulju zatekli smo sa ćerkom koju je redovno dovodio na stadion, a sada je prilika i da zajedno uživaju u koncertu.

- Kao malu smo je dovodili ovde na sportove, počev od ritmičke gimnastike, klizanja i trčali smo u krug po stadionu koji je bio oštećen i nisu nam smetali ni kiša ni vetar. Još u utorak smo obišli stadion na tribinama i kupili karte na biletarnici - priča Trkulja.

Spektakl je počeo vatrometom koji je ispunio nebo iznad Taša, a nakon nekoliko minuta posetioci su poglede uprli na binu.

Foto: M.Mitrović / RAS Srbija

Frontmen Van Goga kazao je za RTS da je Taš mesto gde su odrastali, stasali, imali prve ljubavi, ali i pravili bend.

- Čast nam je da posle 2004. godine ponovo nastupamo na Tašu. Odričemo se našeg honorara i od naše zarade kupićemo skrin mašinu za rano skeniranje sluha kod beba - kazao je Đule.

Naša reporterka sa lica mesta kaže da je spektakl počeo dečjim horom "Čarolija". Mališani obučeni u "rokerske" kožne jaknice razdragali su publiku pre početka svirki rok muzičara.

Večeras sviraju i Riblja čorba, Van Gog, Električni orgazam, Piloti, Galija...

Hor Čarolija nastupao je na početku rok spektakla
Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
Hor Čarolija nastupao je na početku rok spektakla

Interesovanje za ovaj koncert bilo je ogromno, pa je tiraž od 9.000 karata planuo. Cena je simboličnih 100 dinara, a sav prihod od prodatih karata usmeren je za izgradnju Prihvatilišta za decu.

Radovi na obnovi stadiona započeti su u septembru 2011. godine. Njegova izgradnja počela je 1952. godine na mestu nekadašnjeg kamenoloma u Beogradu, a svečano je otvoren 1954. godine. U rekonstrukciji stadiona Tašmajdan uloženo je oko 550 miliona dinara.