Vučević: Grad Novi Sad u zdravstvo ulaže značajna sredstva
Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Renoviran objekat Službe zdravstvene zaštite dece

Vučević: Grad Novi Sad u zdravstvo ulaže značajna sredstva

Srbija -

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za zdravstvo Zoltan Horvat danas su posetili renovirani objekat Službe zdravstvene zaštite dece Doma zdravlja "Novi Sad" u Ulici Vase Stajića.

Gradonačelnik Vučević je rekao da je posle dugo godina potpuno renoviran dečji dispanzer u toj ulici za šta je Grad izdvojio 16 miliona dinara.

Vučević je rekao novinarima da Grad i zdravstvenu zaštitu građana ulaže značajna i da se trenutno razgovara o nastavku radova u tom objektu jer je cilj da se rekonstruiše i podrum kako bi se stvorili što kvalitetnije uslove za zdravstvenu zaštitu građana.

"Kada je reč o ulaganju u zdravstvo, napominjem da smo i za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć nabavili još dva nova vozila vredna 10 miliona dinara. Na tome se nećemo zaustaviti, jer upravo se završava nabavka nove opreme za Zavod za hitnu medicinsku pomoć", rekao je Vučević.

Člana Gradskog veća zadužen za zdravstvo Zoltana Horvata rekao je da je danas veoma važan dan za zdravstvo u Novom Sadu jer je i Apoteka Novi Sad dobila upotrebnu dozvolu za rad Galenske laboratorije, što će joj, kako je rekao, doneti značajna sredstva, a sa druge strane građani će imati na raspolaganju široku paletu proizvoda po daleko povoljnijim cenama.

"Spremamo se da te proizvode ponudimo i drugim apotekama u Srbiji što će dovesti do novih zapošljavanja i još većih prihoda za Apoteku Novi Sad", istakao je Horvat.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoc Novi Sad Bogdan Živanović je rekao da je, računajući i dva danas dobijena vozila, Grad za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u poslednje tri godine nabavio ukupno 12 vozila.

"Dobijanje dva nova vozila nam mnogo znači, jer naša vozila godišnje pređu oko 120.000 kilometara. Zavod ima 35.000 urgentnih intervencija tokom godine, 30.000 dijaliznih transporta i negde oko 25.000 ostalih transporta, tako da su vozila u upotrebi 24 sata dnevno tokom cele godine", rekao je Živanović.

Prilikom posete Zavodu za hitnu medicinsku pomoć rečeno je da se završava nabavka nove opreme koja se finansira sredstvima iz budžeta Grada i koja obuhvata jedan defibrilator, šest EKG aparata i deset aspiratora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja