LoL: Should you play? Annie – The Dark Child?

Kada govorimo o mid mage šampionima (čija je uloga da prave štetu (dmg) iz daljine, primarno na srednjoj stazi) u League of Legends svetu ne možemo a da ne govorimo i o Annie. Pravo tamno dete, ispalo iz horror filmova, Annie je naš izbor za ovonedeljnu epizodu “Should you play?” Preći ćemo njene prednosti i mane, sa kim ima dobru sinergiju i protiv koga je jaka/slaba i uopšteno dati naše mišljenje o šampionu koji je, bez zezanja, gori od crnog ispod Sataninog nokta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2016.

17:44

LoL: Should you play? Annie – The Dark Child?

Annie je primarno mid heroj, nalazi se na srednjoj stazi i čitav dmg koji čini dolazi iz magija i otuda – mage. Međutim, ona je izuzetno dobra i kao support heroj zahvaljujući svojim silnim mogućnostima onesposobljavanja protivnika. Neki je čak i igraju na top poziciji, s tim da je to izuzetno retko. Svakako, ona je đavo sa mid staze kada dostigne pun potencijal i, ukoliko je sam igrač dovoljno spretan, u kasnim fazama igre ona, u pravom smislu te reči, istopi protivnika u sekundi.

Annie je tip šampiona u LoL-u koji radi takozvani “burst dmg”. To praktično znači da ona u sekundi pobaca sve magije, eliminiše metu i povuče se dok joj cooldown (cd) ne prođe. Ona je jedna od šampiona koji imaju najveći burst dmg u igri. Pored tog aspekta, Annie može izuzetno lako da sakuplja kripove (farm) zahvaljujući svojoj Disintegrate (Q) magji koja joj vraća manu svaki put kada ubije metu sa njom i istovremeno smanjuje cd na pola, što ovu magiju čini savršenom za farmovanje.

Annie, takođe, može da uradi i single target (na jednoj meti) i AOE (više meta) stun (bukvalno ih paralizuje u mestu). Njena pasivna magija – Pyromania (šta reći?) joj daje mogućnost stun-a tako što, bacajući magije ona je naslaže i četvrto izbacivanje magija istovremeno i radi dmg i onesposobljava protivnike. Zahvaljujući pasivnoj, sa Incinerate (W) i ulti – Summon: Tibbers (R) magijama ona može da onesposobi više meta i time mnogo doprinese svom timu.
Najpoznatiji kombo kod Annie je flash+ulti, gde naslaže stun i bukvalno uleti među protivnike i baci R magiju. Ukoliko uspe da uhvati sve protivnike u taj kombo, značajno doprinosi timu. Još jedan plus kod Annie je što ima niski cd što joj omogućava da skoro uvek ima spreman stun.
Mana kod Annie je što ona ima malu mobilnost. Magije joj ne daju veliku opciju bega od protivnika i, budući da se mnogo oslanja na flash za kombo, uglavnom ga neće imati za beg. Druga mana kod nje je što stun uvek mora ranije da se spremi. Neophodno ga je naslagati 4 puta pre nego što može da ga iskoristi.

Annie je slaba protiv heroja koji imaju veliki domet magija. Šampioni poput Lux, Brand i Morgana joj zadaju glavobolje jer, ona kao mage srednjeg dometa, ne može lako da im priđe i uradi štetu a da sebe ne dovede u rizičnu situaciju.
S druge strane, Annie je jaka protiv šampiona koji imaju manji domet od nje – melee heroji. Oni moraju da joj priđu što njoj mnogo odgovara budući da može lako da ih onesposobi. Tako da Fizz, Katarina, pa čak i Ahri nisu u mogućnosti da joj pariraju (naravno sve zavisi od igrača). Ahri iako ima skoro isti domet kao i Annie, ona svakako mora da joj priđe da bi joj uradila pun dmg. Ukoliko u tome ne uspe, ukoliko Annie uspe da izbegne samo jednu magiju, Ahri mora da se povlači.

Ona ima dobru sinergiju sa šampionima koji imaju bilo kakav AOE crowd control (CC – onesposobljavanje protivnika) poput Malphite-a i Amumu-a. I Draven ima dobru sinergiju sa njom budući da i on čini burst dmg pa su izuzetno dobar par.

Kao osnovne predmete za mid poziciju mi bismo preporučili Rod of Ages, Zhonya’s Hourglass, Rabadon’s Deathcap, Void Staff i Boots of Mobility. A ukoliko želite da je isprobate kao support heroja, onda je za vas Frost Queen’s Claim, Rylai Crystal Scepter, Rabadon’s Deathcap, Ruby Sightstone i Boots of Mobility.

Generalno Annie je dobar dodatak svom timu u timskim borbama jer zbog maliog cd-a na magijama može jako često da stun-uje jednu ili više meta. U kasnoj fazi igre, kada dostigne pun potencijal, može lako i vrlo brzo da eliminiše metu tokom trajanja stun-a. Ona je jedan od lakših šampiona za igru u League u Legends svetu, tako da bismo je preporučili svima koji tek počinju da istražuju ovaj kompleksan univerzum. Na skali od 1-10 dali bimo joj ocenu 7, samo iz razloga što se mnogo oslanja na kombo flash+ulti. Svakako, ovo je zasnovano na našem ličnom iskustvu ali smatramo da je Annie u svakom smislu izuzetno dobar heroj kada dostigne svoj pun potencijal.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: