Mladi u svetu biznisa - završeno BBICC takmičenje

Svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija, Belgrade Business International Case Competition, je završeno, a pobednik je National University of Singapore.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.04.2016.

11:58

Mladi u svetu biznisa - završeno BBICC takmičenje
Foto: BBICC

Na takmičenju BBICC 2016, drugo mesto zauzeo je tim koji dolazi sa Hong Kong University of Science and Technology, dok je treće mesto pripalo timu sa Maastricht University.

Ukupno 64 studenta sa 16 univerziteta iz SAD, Australije, Kanade, Irske, Danske, Norveške, Holandije, Hong Konga, Kine, Singapura i Tajlanda rešavalo je dve studije slučaja u okviru četvrtog internacionalog studentskog takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2016.

BBICC takmičenje održano je od 4. do 9. aprila u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu i Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Prvu studiju slučaja koju su studenti radili 5 sati zadala je vodeća banka na tržištu Srbije, Banca Intesa, dok su drugu studiju slučaja vodeće kompanije Philip Morris International radili 24 sata. Timovi studenata su imali priliku da svoja rešenja prezentuju pred stručnim žirijem sačinjenim od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija iz Srbije.

“Motivisati mlade ljude da uđu u svet biznisa na ovaj način je odlična ideja. Ovo je dobra prilika da vidimo mlade talente, da razmenimo ideje, da se povezujemo sa ljudima i da učimo“ rekao je Stevan Vraneš, menadžer korporativnih poslova za region Srbije, CG i BIH kompanije Philip Morris International.

“Prikazana je kultura i tradicija Srbije, akcenat je bio na učenju i zato su izabrane vodeće kompanije na tržištu Philip Morris International i Banca Intesa koje prepoznaju ulaganja u talente“ rekla je Vesna Damnjanović, direktorka takmičenja BBICC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: