Кућа Добрих Вести

Login

Отворено светско такмичење у решавању пословне студије случаја на ФОН-у

Оцените овај чланак
(3 гласова)

FON1111БЕОГРАД - На Факултету организационих наука (ФОН) свечано је отворено светско такмичење у решавању пословне студије случаја, Belgrade Business International Case Competition (BBICC) 2016.

 

Директорка такмичења проф. др Весна Дамњановић и председник такмичења Лазар Ђелић пожелели су добродошлицу учесницима и захвалили свима који су препознали значај такмичења које даје подршку развоју идеја најталентованијих студената. Догађају су, поред студената такмичара, њихових ментора и професора Факултета организационих наука присуствовали партнери и пријатељи BBICC-a.

 

Свечаном отварању присуствовали су премијер Србије Александар Вучић, проф. др Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја,  универзитетски професори, представници академске заједнице и водећих компанија из Србије.

 

На самом почетку присутнима се обратио Лазар Ђелић, председник BBICC-a 2016 – „Србија је ове недеље добила велику прилику да постане светски центар учења и знања и зато сам вам свима захвалан.“

 

Проф. др Весна Дамњановић је нагласила да је за успех сваке државе потребна интеграција три стратешка стуба – факултета и универзитета, владе и економије, односно привреде.

 

Проректор за науку, иновације и трансфер технологије Универзитета у Београду проф. др Живослав Тешић поручио је да је једна од мисија универзитета да омогућава квалитетну научни програм, едукацију, али и размену студента.

 

“Драго ми је што је данас с нама премијер, јер то показује две ствари – да је наша држава препознала важност изградње пословног потенцијала младих људи, јер јаки менаџери и пословни људи стварају јаке компаније, које стварају јаку економију, а која је предуслов јаке државе. Друго, његова посета нам показује да организатори, Факултет и сви ви студенти радите праву ствар”,  рекао је председник Српске асоцијације менаџера Милан Петровић.

 

“Ваш пример показује целом свету, овој земљи и младима ове земље, да можете да будете веома успешни ако сте вредни. Ми имамо веома много талентованих људи са много идеја, и поносан сам што сам могао да прочитам нешто из ваше студије случаја, за коју сте освојили прво место“ изјавио је премијер  Александар Вучић.

 

Тим студената са ФОН-а ће се и ове године наћи у двострукој улози – као домаћини и као такмичари. Поред њих ће на такмичењу учествоватии 15 тимова студената са престижних светских универзитета, као што су Универзитет из Kалифорније – Berkeley (САД), Wharton пословна школа из Пенсилваније (САД), Универзитет са Флориде, аустралијски Универзитет Мелбурн, три тима из Kанаде – Concordia University, Simon Fraser University и Carleton University. Међу представницима Европе учествоваће и Copenhagen Business School (Данска), BI Norwegian Business School (Норвешка), Dublin Institute of Science and Technology (Ирска), Maastricht University (Холандија). Прошлогодишњи победник Hong Kong University of Sciences and Tehnology (Хонг Kонг) је такође учесник на такмичењу и ове године, као и тимови из Kине и са Тајланда.

 

Свих 16 тимова ће се у оквиру BBICC-а суочити са два реална пословна изазова. Своје идеје и решења реалних пословних проблема, као и стратешко размишљање и презентационе вештине, тимови састављени од четворо студената ће представити пред уваженим и компетентним жиријем, састављеним од еминентних људи из српске привреде, менаџера и представника успешних консултантских кућа. Финале такмичења биће одржано у суботу 9. aприла 2016. године.

 

Могућност за реализацију престижног светског такмичења, ФОН је добио на основу успешно организованог и реализованог прошлогодишњег BBICC 2015, као и на основу резултата које су студенти ФОН-а постигли на другим светским такмичењима у решавању пословних студија случаја, укључујући последње, ове године, када су победили тимове 11 најпрестижнијих светских бизнис универзитета на такмичењу у Монтреалу.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФОН


Последњи пут измењено четвртак, 07 април 2016 08:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија