');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

Pajtić: Napad na članove DS je klasičan POKUŠAJ UBISTVA

Kada jedan huligan u ruci drži razbijenu flašu, drugi nož, a treći podstiče na ubadanje i probadanje, to je klasičan pokušaj ubistva i očekujemo da tužilaštvo reaguje povodom ovog slučaja, rekao je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare lider Demokratske stranke Bojan Pajtić, povodom jučerašnjeg napada na troje članova ove stranke i narodnih poslanika.

Pajtic Foto: Zoran Žestić / Tanjug
Pajtic
Današnja konferencija za novinare Demokratske stranke
Foto: Zoran Žestić / Tanjug
Današnja konferencija za novinare Demokratske stranke

Organizovana grupa nasilnika juče je fizički nasrnula na narodne poslanike Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca, saopštila je juče Demokratska stranka.

Podsetimo, kako je "Blic" juče pisao, simpatizeri Srpske radikalne stranke, I. M. (49), A. M. (26), D. M. (26) i S. K. (24), uhapšeni su ubrzo nakon napada.

Lider DS je zatražio od Vlade Srbije da reaguje na ovaj incident i upitao ko je organizovao grupu huligana koja je napala članove DS, dodajući da je "potpuno očigledno da oni nisu bili tu slučajno".

- Ovo ne tražimo zbog Demokratske stranke, već zbog građana Srbije, jer ako je bilo moguće da se napadnu narodni poslanici koji su bili u grupi i pod određenom zaštitom javnosti, onda tako nešto, ali i mnogo gore može da se desi bilo kom građaninu - poručio je Pajtić i dodao da će se DS boriti za pravnu i pravednu Srbiju i da je ta stranka spremna da odbrani građane od nasilja i nasilništva.

Kako je rekao, za atmosferu linča, nasilja i govora mržnje, "koji se već četiri godine pojavljuje prema DS u svakom saopštenju SNS i izjavama Vučića i njegovih saradnika", demokrate odgovornim smatraju upravo premijera Vučića.

Pajtić je danas rekao i da je jučerašnji incident 97 napad na članove DS za poslednje četiri godine i zatražio da se ispita ovaj poslednji, ali i svi raniji slučajevi napada na članove Demokratske stranke.

I Vučićević na konferenciji: Zašto je ova tuča razlog za vanredno stanje?

Na konferenciji DS pojavio se i vlasnik i glavni urednik lista Informer Dragan Vučićević.

On je tražio odgovor na pitanje da li se poslanik DS Dragan Šutanovac unosio u lice jednom od napadača i po čemu se ta tuča razlikuje od dosadašnjih koje su se desile u Beogradu, prenosi N1.

Vučićević je rekao da se, prema policijskim podacima, u Beogradu od početka godine dogodilo više od pet hiljada tuča i upitao zašto je tuča koja se desila u nedelju razlog za vanredno stanje.

Funkcioner DS Nataša Vučković je odgovorila da su u nedelju napadnuti ljudi koji su se u skladu sa zakonom bavili predizbornim aktivnostima i da da to nema nikakve karakteristike tuča koje pominje Vučićević.

- U nedelju je neko mogao biti ubijen razbijenom i bačenom flašom, neko od poslanika DS, neko od njenih aktivista, ali i neko od građana. Vaša pitanja nisu na mestu - zaključila je Vučkovićeva.

Gordana Čomić je prišla Vučićeviću kako bi ga ispratila do izlaza iz prostorija DS, a on ju je upitao da li je počela da radi kao izbacivač.

- Ovo što vi radite je nasilje. Kakva je ovo Demokratska stranka - rekao je Vučićević.