Keri i Lavrov: Ubrzati političko rešenje u Siriji

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je da je postignut dogovor da se ubrzaju napori za ostvarenje političkog rešenja krize u Siriji.

Izvor: B92

Petak, 25.03.2016.

00:27

Keri i Lavrov: Ubrzati političko rešenje u Siriji
Foto: Beta, AP

Na ponoćnoj konferenciji za novinare sa Lavrovim Keri je rekao da najnoviji napadi u Briselu jačaju odlučnost da se Siriji donese stabilnost, preneo je AP.

On je dodao da je na Rusiji da izabere šta će da učini da bi pomogla sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu da donese prave odluke, ali da je dogovoreno da se ubrzaju napori za pokretanje političkog procesa.

Lavrov je rekao da je postignut dogovor da se nastavi koordinacija aktivnosti ka održanju prekida vatre u Siriji.

On je dodao i da da Kurdi moraju biti uključeni u mirovni proces.

Ruski zvaničnik je govorio i o Ukrajini, i naveo da ocekuje da SAD izvrše uticaj na Kijev kako bi se sprovelo dogovoreno na osnovu sporazuma iz Minska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: