Turci zatvaraju hotele, "gore je od najgoreg"

Predstavnici turističkog sektora u Turskoj smatraju da će 2016. biti gora čak i od predviđanja koja su nazivana "najgorim mogućim scenarijem".

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2016.

19:16

Turci zatvaraju hotele,
Foto: Thinkstock

Predsednik Privredne komore Antalije Davut Četin izjavio je za list "Hurijet" da Rusi skoro više nikako ne dolaze u Tursku, a da je u stalnom opadanju i broj turista iz Nemačke i drugih evropskih zemalja nakon serije terorističkih napada u Turskoj.

Predsednik Asocijacije hotelijera Mediterana Jusuf Hačisulejman rekao je za "Hurijet" da su prema ranijim predviđanjima računali sa gubicima od oko osam milijardi dolara.

"Sada smo napravili nove procene i računamo da će gubici iznositi oko 12 milijardi dolara", kazao je on.

Svoj godišnji sastanak, koji je trebalo da bude održan u Turskoj, otkazala je i Asocijacija nemačkih turističkih organizacija, prenosi portal Klix.ba.

"Ako oni otkazuju, onda ne možemo računati ni na nemačke turiste", kaže Hačisulejman.

Zbog manjeg broja turista očekuje se i smanjenje broja zaposlenih. Samo u Antaliji oko 100.000 osoba moglo bi da ostane bez posla jer će mnogi hoteli ostati zatvoreni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: