Đoković vladar Indijan Velsa!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Masters u Indijan Velsu pobedom nad Milošem Raonićem 6:2, 6:0.

Izvor: MN

Nedelja, 20.03.2016.

20:30

Đoković vladar Indijan Velsa!
foto: Getty Images

Srpski teniser je tako postao rekorder u kalifornijskoj pustinji sa pet trofeja na ovom turniru.

Đoković je ujedno izjednačio rekord Rafaela Nadala sa 27 osvojenih Mastersa.

Srpski teniser je dobio i šesti međusobni duel sa Raonićem, a za to mu je bilo potrebno sat i po vremena.

Oba seta otvorio je brejkom, što mu je umnogome olakšalo put do pobede, ali i to što je na drugoj strani imao neraspoloženog protivnika kojem ništa nije išlo od ruke u pohodu na prvi Masters u karijeri.

Đoković je odigrao gotovo savršen meč, odlično je servirao, imao je samo četiri neiznuđene greške, a nijednu nije napravio u drugom setu.

Tok meča:

Getty Images
Slabim servisom počeo je Raonić meč, a posle prve duže razmene udaraca i izlaska Kanađanina na mrežu, Đoković stiže do brejk lopte. Iz teške pozicije nije uspeo da osvoji poen, a u narednom Raonić smečuje za prednost. Đoković do druge brejk lopte stiže visokim lobom, a Raonić izbacuje lopticu u aut za vođstvo srpskog tenisera.

I naredni gem bio je komplikovan, viđeno je nekoliko atraktivnih poena, a prvi reket sveta iz treće šanse stiže do 2:0. Posle dva teška gema, usledio je jedan lakši za Đokovića, na servis protivnika stiže do tri brejk lopte, Raonić izbacuje loptu u aut, a Srbin dolazi do 3:0 bez izgubljenog poena u trećem gemu.

Đoković je ponovo imao 40:0, Raonić konačno prekida nalet protivnika, ali samo na kratko, jer srpski teniser ništa ne prepušta slučaju i vodi sa 4:0. Raonić je nastavio sa lošim servisima, mali broj poena je osvajao iz drugog pokušaja, a pravio je i neiznuđene greške, pa je posle dosta muke i skoro pola sata igre osvojio prvi gem – 4:1.
Getty Images
I jedan i drugi bili su sigurni na svoj servis, Raonić uspeva da produži prvi set. Đoković stiže do 40:0, ali pravi prvu duplu grešku na meču, posle čega Raonić osvaja dva uzastopna poena, ali onda pravi novu grešku i srpski teniser osvaja set - 6:2.

Početak drugog seta identičan kao prvi, Raonićev očajan prvi servis, na drugom ne uspeva da osvoji poen, Đoković odmah pravi brejk, a zatim ga i potvrđuje bez izgubljenog poena.

Kanađaninu ništa ne ide od ruke na ovom susretu i čini se kao da ne postoji način da zaustavi nalet najboljeg tenisera sveta koji pravi novi brejk i vodi 3:0. Nije bilo sumnje da će Đoković osvojiti i četvrti gem, a samo na svom servisu, Raonić je koliko-toliko pokušavao da unese uzbuđenje u meč.

Iz trećeg pokušaja Đoković pravi novi brejk, a zatim na svoj servis gubi samo jedan poen i stiže do velike pobede - 6:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

466 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: