Pao i eksplodirao "boing" u Rusiji, svi poginuli

Putnički avion kompanije "Flaj Dubai" sa 62 putnika i članova posade srušio se u ruskom Rostovu na Donu, a svi koji su bili u letelici su stradali.

Izvor: B92

Subota, 19.03.2016.

03:21

Pao i eksplodirao
Foto: Tanjug

"Boing 738" na letu FZ981 iz Dubaija pao je oko 3.50h po lokalnom vremenu u blizini piste prilikom drugog pokušaja sletanja u uslovima slabe vidljivosti, prenosi RT.

"Prema prvim podacima, avion je pao prilikom drugog pokušaja sletanja nekih 50 do 100 metara levo od piste", rekli su izvori iz kontrole letenja.

Kako prenosi RT, zvaničnici hitnih službi su rekli da su poginuli svi koji su bili na letu - 55 putnika i sedmoro članova posade.

Očevici kažu da je avion promašio pistu i da je eksplodirao kada je udario u zemlju. Požar je brzo ugašen, a saopšteno je da će aerodrom biti zatvoren do jutra, kako bi se izvršio uviđaj. Na licu mesta je oko 100 pripadnika vatrogasnih i hitnih medicinskih službi, policije i forenzičara.

"Flaj Dubai" je lou-kost kompanija sa sedištem u Dubaiju koja leti na više od 90 destinacija. Kompanija je saopštila da je istraga o nesreći u toku. Na Jutjubu se pojavio i navodni snimak pada, ali autentičnost nije potvrđena. U pitanju je snimak sa jedne sigurnosne kamere na kome se vide pad i eksplozija letelice.

Ruski istražni komitet saopštio je da su najverovatniji uzroci pada putničkog aviona u Rusiji, u kom je poginulo 62 ljudi, greška pilota ili tehnička greška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: