Četvrtak, 17.03.2016.

14:14

PR: "Isis dolazi" na zidu crkve Svetog Nikole

Na zidu crkve Svetog Nikole u Prištini ispisan je grafit “Isis dolazi”, a tokom vikenda su ga primetili vojnici italijanskog Kfora.

Izvor: Tanjug

Default images
Getty Images

Kako javljaju prištinski mediji, pripadnici italijanske vojske u sastavu Kfora dva puta nedeljno patroliraju oko verskog objekta.

Prištinski paroh Darko Marinković ističe da je o svemu ovome obavešten tek pre nekoliko dana, a ceo slučaj prijavljen je Kosovskoj policiji.

"Najgore od svega toga je što je ispisan poziv terorističkoj organizaciji protiv koje se u ovom trenutku bori gotovo pola sveta. Možda se sve ovo poklopilo i sa današnjim danom i žalosnim dešavanjima od pre 12 godina, kada je ova crkva, kao i mnogi drugi manastiri zapaljeni i uništeni”, rekao je Marinković za RTK2.

Grafiti su se na zidu oko crkve Svetog Nikole u Prištini pojavili nekoliko dana pre dvanaestogodišnjice martovskog pogroma Srba kada je i spaljena ova crkva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: