Vučić snimatelju: Zameni Soni kameru Panasonikovom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da svaka država i svako mesto u svetu vode računa o tome da podstaknu domaću proizvodnju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.03.2016.

16:47

Vučić snimatelju: Zameni Soni kameru Panasonikovom
Foto: Tanjug

Tako se on, kaže, i bori da Srbi najviše kupuju Fijatove automobile proizvedene u Srbiji, ali i kamere marke Panasonik, iz Svilajnca.

Prilikom obilaska fabrike "Panasonic lajting divajsiz Serbija" u Svilajncu, Vučić je rekao da je tražio od svog snimatelja da zameni svoju Soni kameru Panasonikovom.

"Smejte se vi meni, to su me naučili u Japanu kad sam bio", rekao je premijer i objasnio:

"Kad odete u Hirošimu, videćete samo Mazdina vozila, kad odet u Nagoju, videćete Tojotina vozila, kad odete u Jokohamu - samo Nisanova vozila, kad odete u Tokio videćete sva moguća vozila, ali hoću da kažem da svako mesto vodi računa kako da podstakne svoju proizvodnju", rekao je on.

Zato će i on da se bori da se u Srbiji kupuje najviše fijat iz kragujevačke fabrike i Panasonikove kamere, rekao je Vučić.

"Naplata PDV za pet odsto veća"

Vučić je izjavio da će naplata PDV u prva tri meseca biti za pet odsto veća od planirane, što su veoma dobri rezultati za Srbiju.

On je prilikom posete fabrike Panasonik u Svilajncu rekao da će i rezultati sa rashodne strane biti bolji nego što je planirano, što znači da će deficit biti znatno niži.

"Prihodi će biti bolji od očekivanih, to će se dobro videti na kraju meseca", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da se prave čvrsti temelji za dobru građevinu, kakva treba da bude srpska ekonomija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: