Pentagon: Napadom u Libiji sprečena veća tragedija

Nedeljama i nedeljama smo vrlo pažljivo gledali mesto u blizini Sabrate i nijednom nismo videli naznake civila, izjavio je portparol Pentagona Džef Dejvis.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.02.2016.

23:36

Pentagon: Napadom u Libiji sprečena veća tragedija
Foto: Beta, AP

Portparol Pentagona rekao je da SAD i dalje analiziraju napad u Libiji kod grada Sabrate, koji se desio u petak, i da još ne mogu da potvrde da li su u tom napadu poginula dva oteta službenika ambasade Srbije u Libiji, preneo je AFP.

Dejvis je rekao da su vazdušnim udarom na kamp za obuku takozvane Islamske države u Libiji najverovatnije sprečena "masovna ubijanja ili sličan napad u Tunisu".

Kamp takozvane Islamske države, uništen u petak u blizini Sabrate, bio je "usredsređen na obuku za izvođenje operacije, one vrste kakvu smo videli u Tunisu", rekao je portparol Pentagona.

AFP navodi da je među žrtvama napada kod Sabrate najverovatnije i istaknuti operativac takozvane Islamske države Nuredin Čučan.

Zvaničnici navode da je on pomogao u pripremama dva prošlogodišnja napada u Tunisu, za koje je odgovornost preuzela ID.

U pitanju su napad na Nacionalni muzej, u martu prošle godine, u kome je poginuo policajac i 21 turist, a potom u junu napad na letovalište Sus, u kome je ubijeno 38 turista, među kojima 30 Britanaca.

"Uvereni smo da je onim udarom u petak sprečena veća tragedija", naveo je Dejvis.

Oteti službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić ubijeni su u vazdušnom napadu vojske SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: