PUPS u savezu sa SNS

P. VASILjEVIĆ - D. R. Đ. - S. S. R.

19. 02. 2016. u 15:24

Lideri naprednjaka i penzionera postigli dogovor o nastupu na izborima. Ne pravimo listu, ni koaliciju protiv bilo koga - poručio Vučić

ПУПС у савезу са СНС

MANjE od punog sata trebalo je danas Aleksandru Vučiću i Milanu Krkobabiću da se dogovore o zajedničkom nastupu na izborima Srpske napredne stranke i Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Posle kratkog sastanka rukovodećih ljudi tih stranaka u sedištu SNS, Vučić i Krkobabić su saopštili novinarima da će formirati predizbornu koaliciju na predstojećim parlamentarnim, ali i pokrajinskim i lokalnim izborima gde god to bude moguće.

Premijer Srbije i lider SNS poručio je da na sastanku nije bilo reči o tehničkim stvarima, mandatima i podeli funkcija, već se razgovaralo o zajedničkim idejama i suštinskim temama za napredak zemlje:

- Ne pravimo listu, ni koaliciju protiv bilo koga. Pravimo listu za budućnost Srbije. Nismo ni trgovali, niti smo se cenjkali. Razgovarali smo o tome kako da se garantuju stabilnost i sigurnost isplata penzija i kako da one budu veće. Penzioneri su pravi junaci promena u našoj zemlji i oni su, a ne Vlada i političke stranke, poneli najveći teret promena u zemlji.

Na pitanje novinara - da li očekuje da im SPS zameri jer su im preuzeli koalicionog partnera, Vučić je odgovorio:

- Nisam zainteresovan za zamerke. Radim pošteno, često ostajući sam da se borim i objašnjavam sve. Ne interesuje me da li se neko ljuti ili se ne ljuti. Ko hoće, može da se udružuje, mogu i svi da idu protiv nas - rekao je Vučić, uz opasku da Krkobabić i on nisu otvarali šampanjac.

Lider PUPS je poručio da odluka o koaliciji sa SNS ne bi trebalo da začudi nikoga, pošto je to samo nastavak saradnje koja traje već pune dve godine:

- Naša odluka da idemo sa SNS nije od juče. Mi apsolutno podržavamo fiskalnu konsolidaciju radi dugoročne stabilnosti Srbije. Iza tog koncepta je stalo 1,7 miliona penzionera. Verujemo Vučiću, jer je cilj PUPS da penzioneri imaju sigurnu budućnost.

Krkobabić je rekao da nije bilo "ružnih i teških reči" sa socijalistima:

I lider SPS je više puta iskazao strateško partnerstvo sa SNS. Ne postoji razlog za polemiku, jer idemo ka istom cilju.

JANjIĆ I LEKOVIĆ KOD DAČIĆA?

AKTIVNA Srbija Dušana Janjića i Socijaldemokratski savez Nebojše Lekovića blizu su ulaska u predizbornu koaliciju sa SPS - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, posle odlaska PUPS Ivica Dačić već je započeo razgovore sa potencijalnim saveznicima.

Janjić za nas list kaže da su dosad razgovarali i sa SNS i sa SPS i da, kao mala stranka, smatraju da ne treba sami da se nameću, već da konačan poziv očekuju od onih većih:

- Naš interes je da dobijemo stabilnu vladu, a da bila takva, neophodan je spoj levice i naprednjaka. Bez obzira na to na čijoj ćemo se listi na kraju naći, mislim da ćemo svi raditi zajedno, jer ni naprednjaci, kao ni SPS, ne mogu sami.

On navodi da njegova stranka budućim partnerima "garantuje" oko 125.000 glasova, jer već ima dogovor o zajedničkom nastupu sa Forumom poslodavaca, Ratnim veteranima i sa desetinom lokalnih pokreta.

I Nebojša Leković, predsednik Socijaldemokratskog saveza, potvrđuje za "Novosti" da pregovaraju sa SPS:

- Ništa još nije definitivno dogovoreno, a više će se znati za sedam-osam dana. Nismo pričali o podeli mandata. Ne mogu da budem neozbiljan kao PUPS i Krkobabić i da kažem - ići ću sam na izbore i osvojiti 0,5 odsto glasova. To je bezobrazluk.

Na listi partije koju vodi Leković ranije su na izborima bili Danica Grujičić, neuropsihijatar, ali i glumica Jelica Sretenović i književnica Jasmina Ana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

Mare

19.02.2016. 19:54

@Gordana - Ko god da je bio na vlasti imao je manje para u budžetu. Po nekim analizama trebalo je i više. Pri tome nije svima smanjena penzija, najmanje penzije, a njih ima najviše, nisu ni dirane. Pri tom zaboravlja se da je dinar ostao stabiln, a inflacija na mnimalnom nivou. Kako god penzioneri su izabrali SNS, a Dačiću je izgleda milija "omladina" koju vode Ružić i ekipa.

Mala

19.02.2016. 15:47

Србија као држава треба да донесе закон о помоћи и стимулацији за рађање.Тако да свака жена која роди четворо деце има просечан лични доходак и радни стаж наредних 20 год.А после четвртог свако следеће дете продужава тај период за пет година.отац би морао да добије посао.Плус порез би требало бити минималан за те породице плус бесплатне књиге и школарина.

Dragoslav

19.02.2016. 15:50

Dačić je uspešno skrivao afere sa kriminalcima koje su se pojavile na svetlost dana od tada ga mnogi verni socijalisti napuštaju a sada su ga napustili i penzioneri jer više nemaju poverenja u Dačića.

Alexa83

19.02.2016. 15:53

Penzionere oterao Dacic,pa sad traze pomoc od SNS-a za predstojece izbore. Po meni mudar i pragmatican politicki potez!

oprem dobrbo

19.02.2016. 15:53

smešno je da stranka sa tolikom podrškom pravi koaliciju sa statističkom greškom. pups je izneverio penzionere jer se složio da se penzije smanje 10%ali fotelje su važnije od penzija.

Tole

19.02.2016. 15:54

Očigledno im je dosta Dačićevih korišćenje i veoma očekivana reakcija penzionera da zajedno sa sns izađu na izbore!

micika

19.02.2016. 15:57

Penzioneri su uradili dobru stvar, bice to dobitna kombinacija na izborima. Dacic je taj koji je izgubio onoga trenutka kada je resio da ih otera, videcemo da li ce da slavi uz sampanjac posle izbora..

Glas razuma

19.02.2016. 16:13

Vucic mi svakog meseca otima oko 10100 dinara od plate. Od mog oca svakog meseca otima oko 7500 dinara a od majke otima priblizno 4900 dinara umanjenjem tesko zaradjene penzije. Krkobabic nam i dalje najplacuje u okviru pretplate SportKlub kanale koje od 01. januara ne emituje. Za nas ne postoji ni jedan racionalan razlog zbog kojeg ne bih na izborima glasali protiv njih obojice i njihove razbojnicke bulumente.

Glas razuma

19.02.2016. 17:45

@Glas razuma - 320 negativnih glasova za 80 minuta. Ko bi rekao da ovi imaju toliko pismenih clanova?

Peki

19.02.2016. 18:07

Strasno! Otmu ti deo penzije, koja je inace steceno pravo, i onda to jos odobravas. Mada, kad bolje razmislim, taj PUPS je interesna grupacija, nema veze sa penzionerima uopste!

Goran

19.02.2016. 18:34

Tako bre možda sad vi iz SNS predjete cenzus. Evo već vidim Krku kako deli vaučere za brašno šećer i zejtin a AV iz pozadine dovikuje ovo je tek početak.

Pioneer

19.02.2016. 19:16

@Goran - Gorane, dzaba ti ove provokacije koje pises iz ciste ljubomore. Ne znam da li si SPS-ovac ili Pajticevac, ali kako god, na izborima vam se lose pise. Vi ste ti koji nece preci cenzus ni u snu, a ovaj tvoj komentar nema nikakvog smisla jer se kosi sa svim cinnjenicama i statistikama koje su radjene u poslednja tri meseca.

Doki

19.02.2016. 19:50

Mi smo suverena država a NATO i njihovi partneri mogu da hodaju po Srbiji naoružani kuda hoće, oslobodjeni su plaćanja carina i taksi i odgovornosti imaju imunitet aliiiiiii miii smo suvereniiiiiiiii!

Цане

19.02.2016. 20:19

Невероватна ситуација, пензионери са бившим радикалима који су смањили пензије иако су обећали да неће их смањити, су овог пута заједно у новим '''победама''.То ће овога пута бити њихов крај, јер само се будале могу спотицати на путу о исти камен. Пензионери и у предходним изборима нису гласали за ПУПС а овог пута СНС неће остварити цензус јер се удружује са губитницима, који сами себи смањују пензије.Ово је сигуран крај за обе странке јер бирачко тело овог пута ће размишљати за кога ће гласати.

Трећепозивник

19.02.2016. 20:44

Неко их зове ПУПС, зато што су тако регистровани! Они су пензионери, онако како их ми у страначким разговорима, ма којој странци припадали - зовемо! Има их у свим странкама, али чини се да им је СНС за срце прирастао, јер их тамо највише има. Има их у ПУПС-у, СПС-у, Радикалима, ДСС-у, свугде где и млађих има. И ма где били, они су будућност свакога од нас и чекају на нас - да заједно проживимо нашу ,,Трећу младост"! Све што имамо, они су за будућност своје деце, и деце од своје деце, градили.

2 gr. mozga

19.02.2016. 20:49

Bestidna demagogija. Nije smanjenej nego doprinos. Pa doprinos je dobrovoljan, a o smanjenju penzija su odlučivali politikanti PUPS-a koji pored penzije imaju i visoke funkcionerske plate. Ko kaže da je PUPS predstavnik 1,7 miliona penzionera to se oni nadaju i lažu Vučića koji je rešio da preko njih oslabi Dačića, ali će se brzo uveriti da je prevaren. Krkobabić se plaši da SNS ne pređe 50% , pa se na vreme kači, ali će se on probuditi iz kome nakon izbora kako je i sam ironično rekao.

Vlajko1

19.02.2016. 22:58

Penzioneri su videli da uz SPS ne mogu da sprovode svoju politiku i bilo im je dosta koalicije sa njima.

Danke Amerika!

20.02.2016. 12:04

@Dalibor - Корисна, обострано. Али добра... Где је ту народ?