KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kraljevo odnelo dva boda iz Parka

kosarkaKošarkašice kragujevačke Šumadije propustile su prvu meč loptu da osiguraju opstanak u Prvoj ligi Srbije. Popularne „Šumadinke“ poražene su večeras u hali „Gordana Goca Bogojević“ od ekipe Kraljeva u utakmici 19. kola sa 66:77 (17:23, 21:19, 12:15, 16:20).

Vidno motivisane Kraljevčanke su od samog starta nametnule žestok ritam, u želji da dođu do dragocenih bodova u borbi za plej-of. U 10. minutu gošće su vodile sa 23:14, a u 13. minutu bilo je već velikih „plus 15“ (34:19).

„Šumadinke“ su do kraja druge četvrtine uspele da istope prednost Kraljevčanki i na poluvreme odu sa samo četiri poena zaostatka (38:42).

Početak treće deonice obeležio je košgeterski post na obe strane. Puna četiri minuta mrežice su mirovale, a obruči podrhtavali od promašaja igračica jednog i drugog tima.

U 26. minutu Šumadija se približila na samo koš zaostatka (44:42) i delovalo je da su izabranice Darka Jakovljevića na dobrom putu da meč preokrenu u svoju korist. Ipak, Kraljevčanke su uspele da izdrže taj „udar“ domaćih košarkašica i u završnu deonicu uđu sa sedam poena prednosti (57:50).

Domaće košarkašice su počele da se muče u napadu na početku četvrte četvrtine, što su gošće iz Kraljeva iskoristile i preko raspoložene Anđeline Radić ponovo došle do dvocifrene prednosti, koju su sačuvale do isteka svih četrdeset minuta.

Upravo je Anđelina Radić bila centralna figura susreta sa 31 poenom, 14 skokova i 7 ukradenih lopti, uz čak 53 indeksna poena. Odličnu rolu imala je i Marina Ristić sa 19 poena.

U ekipi Šumadije Marija Radović je postigla 22 poena, Jelena Prvulović je upisala 12 poena, uz 7 asistencija, a Jelena Ćulafić i Marijana Matović po 10 poena.

Šumadija nakon devetnaest odigranih kola ima učinak 6-13, koliko i gradski rival Radnički.

U narednom kolu ekipa Darka Jakovljevića gostuje već odavno otpisanom Boru.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!