• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Soroš: Znam šta je Putinov pravi cilj!

Izvor Tanjug

Američki i evropski lideri prave "strašnu grešku" uzimajući ruskog predsednika Vladimira Putina za svog saveznika u borbi protiv Islamske države, izjavio je američki milijarder Džordž Soroš.


Putinov pravi cilj jeste dezintegracija Evropske unije, smatra Soroš, a prenosi Raša tudej.

U tekstu za "Project-syndicate.org", Soroš ukazuje da je "najbolji način (da se izvrši dezintegracija evropskog bloka) plavljenje EU sirijskim izbeglicama".

"Nema razloga da se veruje da je (Putin) intervenisao u Siriji kako bi pogoršao evropsku izbegličku krizu. Ali onog trenutka kada je Putin video priliku da ubrza dezintegraciju EU, on ju je zgrabio. Svoje postupke zamaskirao je pričom o saradnji protiv zajedničkog neprijatelja - ISIS (IS)", istakao je Soroš.

Prema njegovim rečima, "teško je razumeti" zašto i Evropa i Vašington "uzimaju Putina za reč", umesto da o "njemu prosuđuju na osnovu njegovog ponašanja".

"Borba za opstanak stavlja EU nasuprot Putinove Rusije. ISIS predstavlja pretnju za obe, ali ne treba ga precenjivati. Napadi džihadista terorista, koliko god zastrašujući, ne mogu se porediti sa pretnjom Rusije", naglasio je Soroš.

Rusija i EU su u trci s vremenom, a pitanje je "ko će se urušiti prvi", navodi Soroš.

"Putinov režim se suočava sa bankrotstvom u 2017, kada veliki deo stranog duga dođe na naplatu, a politički nemiri mogu izbiti i ranije", rekao je Soroš.

Soroš procenjuje da je EU osuđena da se raspadne zbog aktuelnih problema.

Od 2008. i paketa pomoći Grčkoj, EU je rešavala jednu krizu za drugom, ali je danas suočena sa pet ili šest kriza istovremeno, što bi moglo da se ispostavi kao previše, poručio je Soroš.

"Kao što je Angela Merkel ispravno predvidela migraciona kriza ima potencijal da uništi EU", dodao je Soroš.

On dalje tvrdi da će "Putin moći da stekne značajnu ekonomsku korist od podeljene Evrope koristeći veze sa privrednim interesima i antiveropskim partijama koje je pažljivo gajio".

Komentari 38

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

koje pitanjce:

Da li je on taj koji je organizovao ovu najezdu MIGRANATA na Evropu? Štampao uputstva, pomogao materijalno? Da li on plaća ove kvazi volontere kod nas koji im pomažu i "prevode", da se što bolje dokopaju EU, a preko Srbije - gde imaju bolja prava i tretmane od bilo kojeg našeg građanina!

Shejtan

Crkni vec,covece!

Mirna

@Shejtan nije covek, to je djavo nad djavolima

special image