Kamena ima, ali dolara je sve manje

Jedno od preduzeća sa kojima država ima problem svakako je Rudarsko-topioničarski basen Bor, za koji i premijer tvrdi da ga niko neće.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

16:48

Kamena ima, ali dolara je sve manje
Foto: Tanjug

I dok se kupac čeka, u RTB-u su odlučili da smanje broj zaposlenih, prvenstveno zbog pada cene bakra na svetskom tržištu.

RTB Bor je jedina kompanija u Srbiji koja iz kamena pravi zelene dolare, kažu u menadžmentu borskog basena. Kamenja ima dovoljno, ali je dolara sve manje.

Zbog pada cene bakra na svetskom tržištu u RTB-u se smanjuju troškovi poslovanja, pa je i oko 1000 radnika postalo višak. Neke mere su već preduzete, a poslednja koja je ovih dana glavna tema među zaposlenima je upravo socijalni program.

U toku je anketiranje radnika kako bi se utvrdilo koliko je njih spremno da dobrovoljno prihvate neku od ponuđenih opcija socijalnog programa.

Da li dobrovoljno ili ne, iz RTB-a će neki morati da odu. Kao i uvek, ima onih koji su zadovoljni ponudom kompanije za odlazak, ali i onih koji nisu.

Šta se nudi radnicima za odlazak i kakav je njihov stav o tome pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: