"Čiči" produžili "život" do 24. februara

Sudija Privrednog suda u Kragujevcu Tatjana Todorović odložila je danas ročište za utvrđivanje postojanja stečajnog razloga za Jagodinsku pivaru za 24. februara

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.02.2016.

14:05

Foto: Tanjug

Ročište je odloženo zbog toga što radnicima nije isplaćen socijalni program za koji su se prijavili.

"Danas je održano ročiste za utvrđivanje postojanja stečajnog razloga i odloženo na saglasan predlog stečajnog dužnika i privremenog stečajnog upravnika zato što je započet postupak socijalnog programa za višak zaposlenih radnika", rekla je Todorović.

"Posto su svi radnici, 145 ih se zateklo kada smo pokrenuli prethodni postupak, potpisali socijalni program, dokumentacija je poslata u Ministarstvu, ali isplate još uvek nisu izvršene, obzirom da su tek juče ta dokumenta poslata", objasnila je Todorović.

"Tako da je potrebno neko vreme da se postupi po tome, da im se odobre sredstva za isplatu i ročište sam odložila za 24. februar. Nadam se da će dotle, a to očekuju i oni, da se isplati socijalni program i onda mi možemo da odlučimo, a da ne oštetimo radnike", rekla je Todorović.

Otvaranje stečaja za Fabriku slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, jednog od nastarijih preduzeća u Srbiji, osnovane 1852. godine, pokrenula je Agencija za privatizaciju.

"Stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja što znači da je račun stečajnog dužnika u dužoj vremenskoj blokadi", objasnila je Todorović.

Tekući račun Jagodinske pivare u blokadi je od 2. juna 2015. godine.

Zbog mogućeg uvođenja stečaja, svih 145 radnika zaposlenih u pivari se prijavilo za dobrovoljni odlazak iz pivare uz socijalni program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: