Vesti

Frontiers In Retreat – AiR Bart Vandeput (Bartaku)09.02.2016. 12:55


U okviru projekta “Frontiers in Retreat” tokom januara i februara gost Kulturnog Fronta i Kulturnog centra Grad je belgijski umetnik Bart Vandeput. U prvoj fazi svog boravka u Srbiji Bart ce inspiraciju potraziti u Kolubari, Boru, Beogradu…

 

 

Spekulacije i eksperimenti sa transformacijom rudarskog kamiona – dampera u jedinstvenu žicu.
                                
Rudarski kamion je jedan od ikona industrijske ere. Provokativni i uzvišeni komad materije za koji se čini da pomera planetu. Naranžasto-žuti majstor u podsticanju antagonističkih osećanja, od otelovljenja zadivljenosti  prema mašini, do izazivanja ekološke panike i strahova za planetu.
Ovo tehnološko čudo polako  gubi svoj intimni dodir sa ljudima, kako uskoro ruke neće upravljati njihovim točkovima i noge neće pritiskati predale. Umesto toga, prsti će prelaziti preko udaljenih staklenih ekrana kako bi upravljali ‘teleautomtičkog kamiona’.

Bartaku je ime pod kojim umetnik Bart Vandeput stvara od 1998. Kao umetnik sa istraživačkim pristupom i akademskim bekgraundom u društvenim naukama i muzici, Bartaku razvija transdisciplinarne i kolaborativne prakse u formi instalacija, invencija, otvorenih laboratorija, zapisa i razgovora.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.