Otvaranjem kancelarije i predstavljanjem Inicijativnog odbora u prisustvu predsednika Borislava Stefanovića, u Vranju je zaživela još jedan politička stranka – Pokret levica Srbije. Stefanović je rekao da će se partija zalagati za poštovanje jednakosti i solidarnosti i osnovnih prava radnika u Srbiji.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Jedina smo stranka koja je parlamentu podnela Zakon o poreklu imovine, ali ga vladajuća većina nije prihvatila, jer to njima zapravo ne odgovara. Predlažemo da žene sa četvoro i više dece apsolutno imaju pravo na doživotnu penziju. Predlažemo progresivno oporezivanje, da se najviše oporezuju oni koji i imaju najviše. Jedini zastupamo interese običnog čoveka, za razliku od drugih lažnih levičara u Srbiji, poput SPS-a, SDPS-a ili pak Vulinovog Pokreta socijalista. Nećemo govoriti o koalicijama, već o našem programu. On je najjasniji od svih programa drugih stranaka i okrenut je običnom čoveku – rekao je Stefanović na prvoj konferenciji za medije u stranačkim prostorijama.

On je precizirao da će odbor u Vranju imati potpunu autonomiju u odlučivanju o potencijalnim koalicionim partnerima, ali da sasvim sigurno neće razgovarati sa naprednjacima, kao i demokratama, što bi bilo, kako je rekao, neodgovorno. Levica Srbije je, po njegovima rečima, najmlađa stranka u Srbiji koja već ima 70 opštinskih odbora. Inicijativni odbor u Vranju ima 17 članova koji čine mladi visokoobrazovani ljudi od kojih većina do sada nije bila ni u jednoj partiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari