Banjski naprednjak IPAK BIO ALKOHOLISAN!

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.02.2016 - 11:59

Slađan Aleksić (1965), sekretar Skupštine gradske opštine Vranjska Banja i član SNS bio je u „umereno alkoholisanom stanju“ kada je 26. januara u centru tog mesta automobilom oborio Banjčanku J.D. koja je tom prilikom zadobila lake telesne povrede.

Sladjan Aleksić FOTO D. Dimić Sladjan Aleksić FOTO D. Dimić

Ovo dokazuje policijski izveštaj u čiji je posed došao OK portal jer se iz papirologije vidi da je policijski službenik, sat vremena posle ove nezgode koja se dogodila oko 13.10 časova, alkometrom kod Aleksića izmerio prisustvo 0,43 promila alkohola.

Sekretar banjske skupštine alkotestiran je i putem uzimanja uzorka krvi dva sata kasnije u vranjskoj bolnici, ali iz Policijske uprave Vranje iz nepoznatih razloga nisu odgovorili na pismenim putem postavljena pitanja novinara OK portala o rezultatima tog nalaza.
 
Prema zvaničnom policijskom zapisniku o uviđaju saobraćajne nezgode (br. SN 407-14/2016) 0,43 promila alkohola u krvi spada u stanje „umerene alkoholisanosti“ što je u skladu sa rangiranjem koje propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima (ZOBS).

U tom dokumentu piše da je to stanje alkoholisanosti između 0,30 i 0,50 promila. Već vrednosti preko 0,30 promila izričito zabranjuju sedanje za volan

 
Povrh toga, iz navoda policijskog zapisnika vidi se da je do „obaranja pešaka“ došlo službenim automobilom marke „fiat punto“ (registarske oznake VR 010-CR) za čijim je volanom bio Aleksić.

Vlasnik vozila je Gradska uprava Grada Vranja, a korisnik banjska opština. Za profesionalne vozače, a navodno i za samo upravljanje službenim vozilom ZOBS propisuje nultu toleranciju ka konzumiranju alkohola.

Aleksić negira vlastitu krivicu i tvrdi da se tog dana žena sama okliznula i očešala njegov auto.   

- Otapao se led na pojedinim mestima u ulici, bilo je klizavo i ta žena se prolazeći pored auta okliznula i pala, pritom oštetivši retrovizor na našem službenom vozilu. Nisam išao u nju, nikakav direktan kontakt se nije dogodio, odmah sam stao - kaže Aleksić.

Povređena J.D. koja prema lekarskim nalazima ima nagnječenja glave, kičme i desne noge kazuje drugačiju verziju priče.

- Kupovala sam nešto u prodavnici, samo što sam platila i izašla na ulicu kola su naletela na mene. Udarac je bio jak, jer sam izgubila svest na više od pola sata.

Očevici, među kojima i osoba iz moje uže familije koja se nalazila u blizini, rekli su mi da je vozač bio pod dejstvom alkohola, da je to policija utvrdila
- navodi J.D.

Na novinarsko pitanje o 0,43 promila alkohola Aleksić odgovara indirektno.


- Policija tvrdi njihovo, a ja najbolje znam šta je i kako je bilo. Smatram da nisam kriv - kaže Aleksić.   

OO SPS Vranjska Banja, posle saoštenja za javnost koje je dovelo do oštrog konflikta sa banjskim naprednjacima u vezi sa ovim slučajem i dalje zahteva od rukovodstva Gradske opštine Vranjska Banja da „hitno reaguje“ i „razreši funkcionera“.

Šef socijalista Žikica Antanasijević tvrdi da ima pouzdana saznanja o tome „da je bilo pritisaka na organe policije prilikom vršenja uviđaja“.

- Ne lično od neposrednog izazivača incidenta, već od njegovih stranačkih kolega iz Banje koji su prisustvovali uviđaju. Sve je faktički dokazano, on mora biti kažnjen od svojih pretpostavljenih - poručuje Antanasijević.

Šef vranjskih naprednjaka, Banjčanin Slaviša Bulatović kaže da se odbor ove stranke o događaju već izjasnio putem saopštenja u kome je naglašeno kako se „protiv SNS i njenih članova vodi prava hajka“.

- Nemam nameru da bilo koga štitim, nijednog člana, a pogotovo ne funkcionera naše stranke. Verujem u institucije sistema i jedino što želim je da  nadležni  organi rasvetle sve činjenice i donesu odluku u skladu sa zakonom.

Znam detalje iz više izvora, ali ne bih se o njima izjašnjavao da ne ispadne da vršimo pritisak na istražne organe
- kaže Bulatović.

Predsednica opštine Slavica Sotirović kazala je za OK portal da organi opštine ne mogu ništa preduzeti pre nego što dobiju zvanične podatke nadležnih istražnih organa o celom slučaju.

Policijska uprava Vranje odlučila je da se ne oglašava o ovom slučaju i nije odgovorila na pitanja OK portala tako da se ne zna da li su podnete krivična ili prekršajna prijava protiv sekretara banjske skupštine po službenoj dužnosti.

Nezvanično se govori da je krivična prijava koju je podnela oštećena J.D, sa celokupnom papirologijom i policijskom foto-dokumentacijom otišla u Osnovno javno tužilaštvo.

Aleksić se navodno sumnjiči za krivično delo „ugrožavanje javnog saobraćaja“.

Dejan Dimić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: