Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 04.02.2016.
09:15 >> 12:15h
Vestionline A

Pobornici legalizacije silovanja zakazali skup u Beogradu?

Zagovornici legalizacije silovanja ipak se neće okupiti u Beogradu 6. februara na Trgu Republike, kako je prvobitno bilo planirano, jer je njihov ideolog Darjuš Valizadeh otkazao globalnu akciju okupljanja sledbenika na 165 lokacija u 43 zemlje sveta.

facebook.com
Ovako izgleda Darjuš - "mozak" okupljanja

- Svet se okrenuo protiv nas. Dobio sam izveštaje o najavama više desetina organizovanih protesta na mestima gde bismo se sastajali - napisao je Valizadeh na svom sajtu, izvinjavajući se zbog otkazivanja akcije uz opravdanje da "više ne može da garantuje bezbednost i privatnost muškaraca koji su želeli da prisustvuju skupu".

On ipak dodaje kako pokušava da organizuje što više "privatnih sastanaka", na kojima bi se njegovi sledbenci našli daleko od "glasne, odvratne, nečasne i potencijalno nasilne rulje".

Valizadeh, američki bloger jermensko-iranskog porekla, poznat je po stavovima koji nipodašavaju žene, navodeći kako su njihove osnovne vrednosti plodnost i lepota. U jednom od svojih blogova zalaže se ui uza legalizaciju silovanja na privatnom posedu. Uprošćeno, prema njegovom shvatanju, žena pristankom da uđe u nečiji stan istovremeno pristaje i na seks.

Darjuš se potom pravdao kako je on u svom blogu bio satiričan.

- Mogu da istetoviram na čelu "To je bila satira", ali to neće nimalo utišati bes masa, koje misle ono što im mediji kažu da misle. Ako me sada ubije neki idiot, medije neće biti briga. Oni uživaju u svojoj moći i sutra će naši novog Ruša da maltretiraju - napisao je Valizadeh u sredu na Tviteru.

Potom je pozvao sve "feministkinje kojima se smučilo laganje medija" da prate na Tviteru haštag #femininewomenforRoosh. privukao je samo 17 tvitova za pet sati, uglavnom od muškaraca i žena koji su mu se izrugivali.

Reč je o sledbenicima američkog blogera i ženomrsca Darjuša Valizadeha, koji traži legalizaciju silovanja na privatnom posedu. Prema njegovom shvatanju, žena pristankom da uđe u nečiji stan pristaje na seks.

Ko je Darjuš Valizadeh?

Darjuš Valizadeh (37) je Amerikanac jermensko-iranskog porekla. Njegov blog obiluje stavovima da su žene niža bića od muškaraca, da ne treba da rade, kao i da odluke u njihovo ime treba da donose muškarci. Australija mu je zbog toga uskratila vizu, a gradonačelnici više kanadskih gradova poručili su da nije dobrodošao.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.02.2016. 09:54
Ako zvanicne vlasti tjeraju narod da prihvati pe//derske bolesti kao normalne onda je i ovo legitimno pravo jos jedne grupe bolesnika. Treba biti objektivan i pravican pa dati za pravo i visestrukim ubicama, pedofilima i svim ostalim isto pravo. Samo me zanima sta misle one zene koje podrzavaju pe//dere, ???Jjeli ocekuju da ih muskarci zastite od ovog zla ili ce i dalje da se zalazu za prava "ugrozene lgb zajednice"???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online