Od taksi za ozakonjenje objekata Beograd je u januaru naplatio 55 miliona dinara, izjavio je juče gradski menadžer Goran Vesić. On je dodao da je time gradski budžet popunjen sa 38.500.000 dinara, s obzirom da prema Zakonu o ozakonjenju, 70 odsto naplaćene takse pripada gradu a 30 odsto republici.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { 

– Glavni grad je i lokalna samouprava koja je uradila najviše rešenja o legalizaciji prošlog meseca. Novac naplaćen od taksi biće utrošen za izgradnju nedostajuće infrastrukture u gradu, kanalizacije, vodovoda i puteva– rekao je Vesić.

Grad je u januaru uradio 523 naloga za uplatu i uručio 218 rešenja o ozakonjenju. „Pred gradom je veliki posao jer je samo u Beogradu podneto 238 hiljada zahteva za legalizaciju i oko 50 hiljada zahteva u opštinama, a očekuje se da taj broj bude uvećan za 10 do 15 odsto posle popisa objekata koji je u toku“, naveo je Vesić.

On je pozvao građane koji su podneli zahtev za legalizaciju da iskoriste jedinstvenu priliku koju pruža ovaj zakon da ozakone svoje objekte ako ispunjavaju zakonske uslove jer druge neće biti.

Grad će ojačati svoje kapacitete da može da primi sve zahteve za ozakonjenje, kao i da ih reši u što kraćem roku – poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari