Jet set

Đoković donirao 20.000 dolara djeci iz ugroženih grupa u Melburnu

Đoković donirao 20.000 dolara djeci iz ugroženih grupa u Melburnu
Đoković donirao 20.000 dolara djeci iz ugroženih grupa u Melburnu

MELBURN - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nakon šeste pobjede na Australian Openu obišao je humanitarnu organizaciju “Melbourne City Mission”, koja pomaže nekim od najugroženijih grupa djece iz Melburna, igrao se sa njima i donirao u ime svoje fondacije 20.000 dolara kao podršku njihovom radu.

Prvi teniser svijeta, koji se strastveno zalaže za poboljšanje uslova ranog razvoja, rekao je da će Novak Đoković Fondacija donirati novac za program “Early Years Supported Playgroup” humanitarne organizacije iz Melburna, kako bi se pomoglo djeci u predgrađima Brajbruk i Doren, prenosi News Media Team.

Đoković je rekao da je fokus organizacije “Melbourne City Mission”, koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima Novak Đoković Fondacije koja na tom cilju istrajno radi pune četiri godine.

„Rano obrazovanje daje djeci šansu da snažno odgovore na bilo koji izazov, i da postanu pobjednici na bilo kom terenu“, rekao je Đoković.

„ „Melbourne City Mission“ organizacija je lider u obezbjeđivanju inovativnih i korisnih programa za rano obrazovanje, i mi smo sretni što možemo da doprinesemo njihovom radu na tom planu. Podrška u najranijem periodu koju sam imao, imala je ključnu važnost u mom životu, a sve ono što sam tada učio, slušao, čitao oblikovalo me je kao ličnost. Dolazim iz zemlje u kojoj gotovo polovina djece ne pohađa nikakve predškolske programe, što im kasnije oteža školovanje, napuštaju školu i postaju problem cijelom društvu. Takvih zemalja je puno i to moramo da promijenimo svi zajedno“, dodao je najbolji teniser svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije