VICE: Evakuisao tokom srpskih poplava, a zarobljen je u indijskim

Filip Grujić (26), ragbi trener iz Kruševca samo je jedan od hiljadu mladih koji su kako bi se to popularno reklo „trbuhom za kruhom" odlučili da odu u inostranstvo i nađu posao. Samo što njegova priča nije nimalo slična priči „američkog sna" jer je njegov san u dalekoj Indiji tačnije u Čenaju, četvrtom po veličini gradu.

Život

Izvor: Sunèica Jakovljeviæ

Subota, 05.12.2015.

10:05

Default images

Otišao je u aprilu ove godine, kako mi je ispričao, plan mu je bio da tamo radi godinu dana pa da krene dalje, put Australije ili gde mu se već ukaže prilika.

Ništa ovo ne bi bilo tako neobično a ni dramatično da mi trenutno ne piše sa jedinog sigurnog mesta, stana na 13. spratu do kojeg na sreću još uvek nije došla voda i u kojem kako kaže još uvek ima taj luksuz u vidu interneta, punjača, i zaliha hrane i vode.

„Filip Grujić is safe in Chenai" obavestio me je Fejsbuk pre nekoliko sati. Njegov status da situacija postaje sve gora i da se struja pušta dnevno na po 2 sata me je dodatno uznemirila.

Najgore poplave u poslednjih 100 godina pogodile su Indiju, u jednom danu hiljade galona vode je napravilo opšti haos, Čenaj je postao Venecija. Oko 200 ljudi je stradalo dok je oko 72.000 utočište pronašlo u skloništu. Većina urednika/novinara u Srbiji će reći „pa dobro, znate vi gde je Indija, to je tamo ko dobar dan". Ali kada je u pitanju drug koji je u nevolji, Indija ti odmah zazvuči kao Inđija.

Nastavak teksta pročitajte na vice.com/rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: