Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вип 4G LTE мрежа за најбржи пренос података доступна у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 01.12.2015.

Након што је Вип у априлу ове године увео мрежу најновије, четврте генерације за до сада најбржи мобилни интернет, 4G мрежа на располагању је корисницима и у Нишу.

Вип 4G LTE мрежа за најбржи пренос података доступна у Нишу

Вип 4G LTE сигнал у овом тренутку покрива општине Маргер, Кичево, Колонија, Палилула, Чаир, Криве Ливаде, Црвени Певац, Ћеле кула, око Булевара Немањића и делове насеља Београд Мала и Дуваниште, а до краја године нова технологија ће обухватити и општине Комрен, Пантелеј, Дурлан и Апеловац.

"Vip mobile стално улаже у своју  мрежу и технологију како бисмо обезбедили бољи квалитет постојећих услуга и унапредили искуство у коришћењу мобилних уређаја. Само током ове године уложили смо око 30 милиона евра у развој 4G мреже најновије генерације и унапређење постојеће мреже широм Србије. Вип 4G мрежа омогућава много веће брзине преноса података и мобилног интернета у односу на 3G мрежу, брже преузимања садржаја и апликација, преглед видео материјала у HD квалитету и слично.  Вип 4G LTE сигналом већ су покривени Београд, Панчево, Копаоник, Златибор, а сада  и Крагујевац, Ниш и Нови Сад. Наставићемо да ширимо ову најбржу мобилну мрежу која до краја ове године стиже и у Суботицу, Зрењанин, Чачак и Лесковац’’, истиче Натали Делић, CTO компаније Вип мобиле.

4Г мрежа омогућава веома брз пренос података и мултимедијалног садржаја преко мобилних уређаја као и готово тренутан одзив мреже и учитавање он-лине садржаја.  Просечне брзине су између 40 и 60 Мбпс, што је више него троструко брже од постојеће 3Г мреже. Тако корисници стичу утисак практично тренутног приступа интернету и преузимања великих и захтевних апликација, гледања и дељења HD и Full HD видео материјала. Сви они који већ користе 4G осећају предности брже мреже док користе постојеће садржаје и услуге, попут Vip Drop cloud сервиса, додатака за Facebook и Viber и слично.  

Само у Вип мрежи од почетка године обим преноса података је порастао за 80% у односу на исти период 2014. године, а у овом тренутку више од половине постпејд корисника има такозване ,,паметне’’ телефоне. Додатно, од краја марта када је Вип први увео 4G технологију у Србију, продато је скоро 60% уређаја који подржавају брзине ове мреже.  

Прелазак на Вип 4G мрежу је једноставан, неопходно је да корисник има одговарајућу постпејд тарифу и телефон, и да замени постојећу картицу за 4G SIM картицу уз задржавање постојећег броја. Вип у својој понуди има велики избор 4G LTE уређаја за свачији џеп, као и НОВА тарифе са довољно укључених мегабајта за сурф. Више информација о 4G LTE мрежи доступно је овде.

О Випу

У новембру 2006. Вип, члан Телеком Аустрија Групе, обезбедио је лиценцу за GSM 900/1800 и UMTS мреже. Vip mobile нуди пун портфолио мобилних услуга за припејд, постпејд и бизнис кориснике. Вип је највећа гринфилд инвестиција у Србији до сада, са уложених 868,6 милиона евра. На крају септембра 2015. године, Вип је имао више од 2.1 милиона активних корисника уз 22,5% тржишног учешћа и запошљавао више од 900 стручњака и менаџера. Вип је ексклузивни стратешки партнер Водафона у Србији. Више информација на www.vipmobile.rs  


#   Ниш   Београд   Ћеле кула   Нови Сад   Телекомуникације   ВИП моб. мрежа
@Vip_mobile @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима