Makedonija završila ogradu prema Grčkoj

Tanjug

30. 11. 2015. u 23:32

Metalnu ogradu dugu tri kilometra i visoku dva i po metra izgradili su pripadnici makedonske vojske na graničnom prelazu Đevđelija kako bi se sprečio nekontrolisan ulazak izbeglica

Македонија завршила ограду према Грчкој

Foto Tanjug-AP

Makedonija je završila izgradnju ograde prema Grčkoj da bi na taj način sprečila nekontrolisan ulazak izbeglica, javljaju agencije.

Metalnu ogradu dugu tri kilometra i visoku dva i po metra izgradili su pripadnici makedonske vojske na graničnom prelazu Đevđelija, na glavnom putu od Soluna ka Skoplju.

Za sada ograda nije podignuta na drugim lokacijama, ali makedonski zvaničnici ne isključuju i takvu mogućnost u budućnosti, prenose agencije

Izgradnja ograde je počela u subotu, kada je zbog toga došlo do sukoba između izbeglica i policije.

Grupa izbeglica koja je pokušala tada da uđe u Makeodniju gađala je policajce kamenicama, na šta su oni odgovorili suzavcem. Tom prilikom je lakše povređeno 18 policajaca.

Portparol makedonske vlade Aleksandar Đorđev izjavio je ranije da je ograda podignuta da bi se sprečilo da izbeglice pređu granicu neprimećeno, mimo graničnog prelaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Аферим!

02.12.2015. 22:05

Двапут хвала Македонцима! Зауставиће "избеглице" у Грчкој, а ове које ЕУ буде враћала у Азију и Африку задржаће у Иљириди кад буду прошли кроз Србију.