Nikolić sa Obamom: Beograd na dobrom putu

D. R. Đ.

30. 11. 2015. u 14:29

Na marginama samita u Parizu, predsednik Srbije je imao susrete sa brojnim državnicima. Vreme je da Amerika vidi Srbiju makar onako kako vidi Kosovo - poručio šef države američkom kolegi

Николић са Обамом: Београд на добром путу

Tomislav Nikolić i kancelar Nemačke Angela Merkel

PREDSEDNIK Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa tridesetak svetskih lidera na marginama globalnog klimatskog samita UN u Parizu, a među kojima su predsednici SAD Barak Obama, Francuske Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel, kao i generalni sekretar UN Ban Ki Mun.

- Uspeo sam da kažem Obami da sam uveren da je Srbija na dobrom putu s čime se on složio. SAD su naš partner koji nekako preuzima na sebe tešku ulogu, kada treba da se sprovede nešto protiv Srbije i to u očima naših građana ugrožava naše prijateljstvo. Vreme je da Amerika pokaže da Srbiju vidi makar onako kako vidi Kosovo, jer je očigledno da je Kosovo favorizovano.

Kako nam je preneto iz Nikolićevog kabineta, predsedniku je najbitnije bilo da se sretne sa kolegama iz zemalja koje su bile zaslužne za ishod glasanja u Unesku i za sprečavanje članstva takozvane države Kosovo, a sa kojima je Nikolić i razgovarao telefonom uoči odluke Generalne konferencije Uneska početkom ovog meseca.

On im se danas lično zahvalio na podršci. Nikolić je iskazao poštovanje i Šinzu Abeu, premijeru Japana, zemlje koja je priznala Kosovo, ali koja je na glasanju u Unesku bila uzdržana.

Sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom pričao je o problemu migranata, a kraće susrete imao je i sa kolegama iz Mađarske, Šri Lanke, Albanije, Kipra, Čilea, Palestine, Makedonije, Crne Gore, Mongolije, Litvanije, Južnoafričke Republike, Bugarske, Jermenije...


PRIJATELjSKI

Posebno topao i prijateljski susret Nikolić je imao sa predsednikom Indonezije, sa kojim je razgovarao o učvršćivanju bilateralne saradnje i razmeni poseta na najvišem nivou. U dužem razgovoru zadržao se sa predsednicima Namibije, Bocvane i Moldavije - saopšteno je iz pres službe predsednika.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Neša (Glodur)

30.11.2015. 15:48

"Globalne klimatske promene" su farsa. "Globalni odgovor na globalne klimatske promene" je prikriveno stavljanje svih prirodnih resursa pod jednu kontrolu.

Branko

30.11.2015. 16:06

Hoce li Toma da poljubi Merkelovu tri puta atmosfera ce se jos vise zagrejati.Sto se tice sastajanjo o klimatskim promenama to je cista laz samo da se krvopije jos vise napiju krvi siromasnog stanovnistva.

мика

30.11.2015. 17:33

Господине председниче.тачно је да је ужасан терор прохујао Паризом пре пар дана, АЛИ ЈЕ ТАКОЂЕ ТАЧНО да је још ужаснији терор , иста та скупина око тебе, направила у Србији 1999 године.Када ћете се окуражити да им то једном кажете отворено и у лице?

gvatemala

30.11.2015. 18:39

...kako je srecan sto se slikao sa merkelovom - da je pravi srbin ne bi je ni pozdravio...u prolazu..

Topola

30.11.2015. 20:50

Koliko vidim (ispravite me ako grešim ) konferenciji su prisustvovali predsednici država koje nisu u sastavu EU, i premijeri država članica EU! A što se tiče teme globalnog zagrevanja planete čista laž! Tema je bila ISIS, ID (Sirija i Turska)!

Sredoje

30.11.2015. 23:42

Koliko cujem, Merkelova slikanje naplacuje skuplje nego Obama. Ne treba se razbacivati novcem malobrojnih poreznika, dovoljno je da se predsednik, primereno nasoj ekonomskoj situaciji, slika sa suprugom. Svojom, podrazumeva se.

Lida Vikovic

01.12.2015. 05:55

Zasto se sastajao sa Crnogorcima i Makedoncima(tzv),koji su nam u svakoj prilici zabadali noz u ledja.Poslednji primer znamo kad i kako se odvijao.Znaci,po svaku cenu Srbija MORA svojim susedima oprastati razne niske udarce,da bi( vecno ) visila na zlatnim vratima EU.

GALEB BIJELI

01.12.2015. 08:44

TOMA komšija se sada slikao i sa Angelom. Svaka čast! Ali- kako da i nju nije poljubio triput? Kada je mogao Kolindu, može i Angelu; ne valja praviti diskriminaciju!

Ruben

01.12.2015. 11:23

@GALEB BIJELI - Stari srpski obicaj: medju nama ljubimo se tri puta ; kod stranaca postujemo nbjihove obicaje

GALEB BIJELI

01.12.2015. 12:43

@GALEB BIJELI - RUBEN; dokazano- ne poštujete! Pogledajte tv-snimak iz Zgreba!