Vesti

0

Simić: Sednica Skupštine Kosova nastavljena bez opozicije

Autor: IG

Izvor: Beta

Simić: Sednica Skupštine Kosova nastavljena bez opozicije

Izvor: Foto: Beta

Simić je novinarima u Skupštini rekao da je Predsedništvo na vanrednoj sednici, i pored nekoliko glasova protiv, odlučilo da se opozicionim poslanicima ne dozvoli da učestvuju u nastavku skupštinskog zasedanja.

Prema njegovim rečima, poslanici Srpske liste ranije su odlučili da ne učestvuju u radu sednica ukoliko bude incidenata, zbog čega nisu prisustvovali ni današnjoj prepodnevnoj sesiji koju su poslanici opozicije prekinuli bacanjem suzavca.

Kako je naveo, od predstavnika opozicije, sednici Predsedništva prisustvovala je samo poslanica Pokreta Samoopredeljenje koja je insistirala da se sednica ne održi i koja je najavila da će opozicija i dalje nastaviti sa blokadom rada parlamenta.

"Mi, predstavnici vladajuće koalicije, insistirali smo da se sednica održi i da se, ukoliko opozicija i dalje želi da vrši opstrukcije rada parlamenta, njihovim predstavnicima zabrani ulaz u skupštinsku salu", kazao je Simić.

On je dodao da poslanici normalno rade u nastavku današnje sednice u glavnoj sali kosovskog parlamenta u Prištini.

Simić, koji je i šef poslaničkog kluba Srpske liste, najavio je da će Predsedništvo Skupštine Kosova na narednoj sednici razmatrati kako da se obezbedi normalan rad parlamenta.

"Šefovi poslaničkih grupa su saglasni da ne dozvolimo da bilo ko ugrožava poslanike. Niko nema pravo da bacanjem suzavca ugrožava zdravlje i život poslanika. Stoga mislim da ćemo na narednoj sednici Predsedništva doneti konkretne mere u vezi mehanizama koje možemo upotrebiti kako bi nastavili normalno da radimo u kosovskom parlamentu", rekao je Simić.

Poslanici pokreta Samoopredeljenje ponovo su danas aktiviranjem suzavca prekinuli sednicu parlamenta, zbog protivljenja sporazuma o Zajednici srpskih opština i o demarkacionoj liniji sa Crnom Gorom. Naknadno su suzavac aktivirali i u hodniku parlamenta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR