Na Kosovo se vratilo 120 boraca Islamske države

Portparol kosovske policije Baki Keljani izjavio je da se na Kosovu trenutno nalazi oko 120 osoba, povratnika iz takozvane Islamske države.

Portparol kosovske policije Baki Keljani izjavio je da se na Kosovu trenutno nalazi oko 120 osoba, povratnika iz takozvane Islamske države.

Radi se o osobama koje su od 2011. godine učestvovale u borbama u Siriji i Iraku na strani ID, prenosi prištinski list Zeri.

Izvori lista kažu da institucije, uključujući kosovsku policiju, kosovsku obaveštajnu agenciju i druge relevantne mehanizme, detaljno prate aktivnosti osoba sa Kosova, koje su u različitim periodima bile u Siriji i Iraku, a koje su se vratile na Kosovo.

Na Kosovu su mere bezbednosti podignute na viši nivo posle nedavnih terorističkih napada u Parizu, gde je oko 130 ljudi ubijeno.

Pre napada u Francuskoj makedonski predsednik Đorđe Ivanov, saopštio je da se u Makedoniju vratilo 70 pripadnika ID-a.

  • Lala

    30.11.2015 16:39
    kako na kosovo..
    valjda su se u Srbiju vratili teroristi, sta nas ministar Poaro ceka zasto ih ne hapsi???
  • Dejan

    30.11.2015 15:17
    prpa malo
    Znači pobegli .Utronjali se posle ruskog bombardovanja. Što nisu još ostali ?
  • 30.11.2015 15:05
    pa kako da ih uhapsi, kad je i sam verovatno bio terorista 98 i 99 :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.