Cipras kritikovao Davutoglua, pa obrisao tvitove

Grčki premijer Aleksis Cipras objavio je četiri tvita upućena na račun turskog kolege Ahmeta Davutoglua, u kojima je kritikovao mnogobrojne ulaske turskih aviona u vazdušni prostor Grčke.

U jednom od svojih tvitova Aleksis Cipras je napisao da "na svu sreću, grčki piloti nisu tako živahni kao turski protiv Rusa", prenosi Index.hr

Prema podacima grčke vojske, turski avioni su samo u 2014. godini više od 2.000 puta ušli u grčki vazdušni prostor.

"Šta se događa u Egejskom prostoru je neverovatno. Trošimo milijarde na oružje. Vi kako biste upali u naš vazdušni prostor, a mi kako bismo vas presretali", napisao je Cipras u drugom tvitu.

Grčki premijer je primetio da, "iako imamo najmodernije vazduhoplovne oružane sisteme, na zemlji ne možemo da uhvatimo krijumčare koji dave nevine ljude".

Davutoglu je odlučio da reaguje samo na prvi tvit kolege Ciprasa, napisavši: "Komentari o pilotima koje je napisao Aleksis Cipras nisu u skladu sa duhom današnjeg dana. Aleksis, hajde da se fokusiramo na pozitivne planove".

Razmena oštrih reči dvojice premijera je uzrokovala burnu reakciju korisnika Tvitera, od kojih su mnogi kritikovali Ciprasa što je na taj način pokrenuo dijalog sa Davutogluom, ali su ga neki i branili.

Nedugo nakon toga su sa Ciprasovog naloga obrisana četiri sporna tvita na engleskom, ali su oni na grčkom ostavljeni.

Brisanje tvitova je, međutim, izazvalo oštre reakcije tviteraša, pa su na nalogu na engleskom objavljeni novi tvitovi, ali manje kontroverzni. Cipras je na kraju napisao: "Nalazimo se u istom susedstvu i moramo da govorimo otvoreno kako bismo postigli rešenja".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво