Руски ваздушни напади у Сирији - из минута у минут - 26.11.

Објављено: 27.11.2015.год.

  


  ОВДЕ можете погледати хронологију догађаја руских ваздушних удара у Сирији по данима 


Испод се налази интерактивна мапа бојевих дејстава и ваздушних удара Русије у Сирији - 
 Клинути овде или на мапу испод


Руски ваздушни напади у Сирији




Преглед бојевих дејстава и ваздушних удара Русије у Сирији за 26.
11.



Сиријска војска одбила напад ИД у Махину

С-400 стигао у Сирију - Помоћник председникa Русије за питања војно-техничке сарадње Владимир Кожин рекао је новинарима да С-400 који је послат у Сирију неће бити продат, већ ће бити враћен у Русију након испуњавања задатка.

Јуче је објављено да је председник Русије Владимир Путин одобрио захтев Министарства одбране да се у ваздушну базу Хмејмим размести најновији систем ПВО С-400.

То је урађено након што је турски ловац оборио руски Су-24 који је учествовао у операцији против терориста Исламске државе у Сирији.

Русија планира да пошаље још 12 авиона у Сирију - 
Русија размишља о могућности да пошаље још 10-12 авиона у авио-базу Хмејмим у Сирији, како би се осигурала покривеност сваког од 24 бомбардера, пише руски „Комерсант“, позивајући се на војне изворе.

„Сада ће сваки од 24 бомбардера летети уз подршку борбених авиона“, пише „Комерсант“ и додаје да, према војном извору, руски Генералштаб размишља да у ту сврху у Сирију пошаље 10-12 борбених авиона. Читајте више

Сиријски специјалци рањени током спасавања руског пилота - 
Борци сиријских специјалних снага рањени су током операције спасавања пилота руског Су-24 на северу сиријске провинције Латакија, саопштио је извор, упознат са током операције.

„У једном од одреда сиријских специјалних снага који је покривао руску спасилачку групу, лакше су рањена три борца. У другој групи су тешко рањена двојица, док се о тројици ништа не зна“, рекао је извор.

Према његовим речима, група руских маринаца се кроз борбу пробијала до места где се налазио пилот.

„Неколико група сиријских специјалних снага који су ушли директно у борбу са муџахединима покривала је спасилачки одред истовремено са три стране“, рекао је извор.

САД забринуте због руског система С-400 у Сирији - 
Војска САД забринута је одлуком Русије да у Сирију пошаље противваздушни ракетни систем С-400, објавио је Франс прес позивајући се на неименовани извор из америчке администрације.

„То је изузетно ефективан комплекс који представља значајну претњу за било кога. Постоји основана забринутост када је реч о ваздушним операцијама у Сирији“, рекао је он.

Још један амерички званичник изјавио је Франс пресу да комплекс С-400 не би требало да утичe на рад коалиције предвођене САД у Сирији.

„Ми немамо намеру да спречавамо војну операцију руске авијације исто као што ни Русија не намерава да спречава нас. Не постоји разлог да нишанимо једни друге“, рекао је он.

Турска послала додатних 20 тенкова према сиријској граници - Турска је послала додатних 20 тенкова на сиријску границу, саопштавају локални медији, позивајући се на војне изворе.

„Двадесет тенкова који су распоређени у западним провинцијама Турске, пребачени су железницом у Газијантеп на југу земље, одакле су у пратњи полиције и жандармерије били послати према сиријској граници“, саопштавају локални турски медији.

Екипа ТВ АННА на месту пада авиона

Шојгу: Стопирани војни контакти са Турском


Спасени пилот Су-24: Морам да вратим дуг за свог командира - 
Спасени пилот ловца Су-24 који је оборен у Сирији изјавио је да је посада познавала подручје у ком је дошло до катастрофе као „својих пет прстију“.

Руски пилот чији је Су-24 оборен у Сирији каже да искључује могућност нарушавања ваздушног простора Турске чак и „на секунду“.

Није било никаквих упозорења са турске стране, саопштио је пилот, нити визуелних нити преко радија.



„Заправо није било никаквих упозорења. Ни преко радија, ни визуелно. Уопште није било контакта. Тако смо ушли на борбени курс у редовном режиму. Треба разумети колика је брзина бомбардера и колика ловца Ф-16. Ако су желели да нас упозоре, могли су да се покажу, да стану паралелни у односу на нас. А тако нешто се није десило. Да, и ракета је дошла са репа нашег авиона. Ми је чак нисмо ни видели да бисмо успели да изведемо противракетни маневар“, рекао је он.

Он је додао да намерава да остане и настави да служи у саставу руских Ваздушно-космичких снага у Сирији.

„Наравно, нестрпљиво чекам да ме отпусте из болнице како бих се одмах вратио у строј. Тражићу од команде да ме остави у овој ваздушној бази — имам обавезу да вратим ’дуг‘ за командира“, рекао је новинарима преживели пилот Су-24.

Русија пребацује С-400 у Сирију - 
У ваздушну базу Хмејмим у Сирији биће пребачен противваздушни ракетни систем С-400, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Дејство руске авијације





 
Преглед политичких и других вести за 26.11.




Ердоган: Турска ће поново поступити исто -Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да ће у случају кршења турских ваздушних граница његова земља одговорити на исти начин као приликом инцидента са обарањем руског бомбардера Су-24.

„Ако се данас догоди исто такво кршење наших ваздушних граница, ми ћемо дати исти такав одговор“, рекао је он на седници шефова сеоских администрација у Анкари.

Москва и Анкара нашле су се у жестоком клинчу, након што је Турска оборила руски авион Су-24 у Сирији. Руски председник Владимир Путин је овај напад окарактерисао као „нож у леђа Русији од саучесника терориста“ и упозорио је да ће обарање руског авиона имати озбиљне последице по руско-турске односе.

Турска сматра Русију стратешким партнером и узнемирена је њеном реакцијом на инцидент са Су-24, рекао је Ердоган.

Међутим, реакције Кремља да прекине све заједничке пројекте са Турском, Ердоган је назвао „емотивним и неприкладним за политичаре".

Турски лидер је најавио да ће Анкара наставити да подржава умерене побуњенике и Туркмене који се боре против сиријске владе. Читајте више

Медведев: Контрамере против агресије Турске - 
Мере руске Владе према Турској могу се односити на царинске и финансијске операције и инвестиционе пројекте, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев.

Влади Русије је наложено да разради комплекс мера у економској и хуманитарној сфери као одговор Москве на чин агресије од стране Турске, рекао је руски премијер Дмитриј Медведев.

Ограничавајуће мере могле би да се тичу испоруке хране, рекао је руски премијер.

Након инцидента са руским Су-24 Русија је предузела војне и дипломатске мере још ће их бити, изјавио је Медведев.

„Војне и дипломатске мере реаговања на овај злочин већ су предузете и још ће их бити“, рекао је он.

„Желео бих да колеге које одговарају за одређене послове у склопу ограничавајућих мера припреме и поднесу у најскорије време своје предлоге. Мислим на Министарство саобраћаја, Министарство пољопривреде, Министарство културе, царинске службе и низ других ресора који су природно укључени у процес, а које ја нисам набројао, али ће учествовати у припреми указа председника и прописа Владе на ову тему“, рекао је Медведев на седници Владе.

Договор Украјине и Турске о јачању безбедности на Црном мору - 
Украјина и Турска су се договориле о сарадњи ради јачања безбедности у Црном мору, саопштила је прес-служба украјинске државне одбрамбене индустрије Укроборонпром.

„Украјина и Турска ће заједно изградити поморску индустрију ради јачања безбедности и заштите акваторије Црног мора. Тај правац ће бити један од кључних аспеката сарадње између земаља“, саопштили су у прес-служби концерна.

Заменик генералног директора за спољнополитичку делатност Укроборонпрома Денис Гурак изјавио је да је предузеће узело правац на привлачење спољних инвестиција у војно-индустријском комплексу државе. Читајте више

Неко зарађује милијарде од незаконите трговине људима и нафтом - 
Неко прикривено ради и зарађује милионе и милијарде долара на незаконитој трговини нафтом и људима, рекао је руски председник Владимир Путин на церемонији уручивања агремана новим амбасадорима.

Претња миру је пре свега везана за тероризам, са његовим крвавим и варварским злочинима, рекао је Путин. 



Он је додао да су пасивност и помагање тероризму и довели до стварања Исламске државе.

„Подсећам да је управо пасивност низа земаља, а често и директно помагање тероризма и довело до настанка ужасног феномена — такозване Исламске државе“, рекао је руски председник на церемонији уручивања агремана новим амбасадорима. Читајте више

Кремљ не искључује терористичке претње из Турске - 
Кремљ не искључује терористичке претње из Турске, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

Одговарајући на питање новинара о томе да ли је јачање контроле испорука пољопривредних производа из Турске повезано са терористичким факторима, Песков је одговорио:

„То је повезано са различитим факторима, са прилично широким спектром различитих фактора“.

На питање да детаљније објасни каква је у томе улога терористичких претњи, прес-секретар је рекао: „Улога терористичких претњи се свакако не може искључити“. Читајте више

Посланици Државне думе подржали идеју да се православној цркви врати Аја Софија у Истамбулу - 
Посланици руске Државне думе подржали су идеју да се православној цркви врати Аја Софија у Истамбулу, саопштио је председник комитета Думе за питања имовине, координатор међупартијске парламентарне групе за заштиту хришћанских вредности Сергеј Гаврилов.

Гаврилов је истакао да руска страна сматра неопходним да подсети на најстарију светињу целог хришћанског света, Свету Софију Цариградску у Турској, у Истамбулу, древну византијску цркву, чија је историја повезана са историјом Васељенског сабора, јављају руски медији.

– Очекујемо од турске стране пријатељски корак – враћање цркве Свете Софије хришћанској цркви – рекао је Гаврилов.

Он је напоменуо да је руска страна спремна да финансијски учествује, као и да се укључи у обнову универзалног хришћанског споменика са најбољим руским рестаураторима и научницима. 

"Овај потез ће помоћи Турској да покаже да је добра воља изнад политике. Неопходно је да се врати хришћански храм." - Рекао је Гаврилов.


Аја Софија је након отоманске окупације града 1453. године била претворена у џамију, а 1935. године претворена је у музеј.

Уписана је у листу културне баштине Унеска 1985. године.

Москва може жестоко да узврати Анкари - 
Москва је спремна да одустане од руско-турских пословних пројеката и војне сарадње са Анкаром због обарања бомбардера Су-24, пише руски лист „Комерсант“.

Руски-турски пословни и војни пројекти вредни десетине милијарди долара могу бити замрзнути због турског обарања руског авиона Су-24, јавио је руски лист позивајући се на високе владине изворе.

Према изворима листа, Москва ће Анкари узвратити „жестоко“, и то потезом који ће имати озбиљан утицај на руско-турске односе у многим областима.

Конкретно, руски енергетски гигант „Гаспром“ одлучиће о даљем спровођењу пројекта гасовода „Турски ток“ вредног 11,4 милијарди евра. Према писању Ројтерса, Русија је тренутно главни снабдевач Турске природним гасом. Од 50 милијарди кубних метара, колико годишње троши, Анкара од Русије купује 28-30 милијарди. Читајте више

Русија уводи додатне провере производа из Турске - 
Влада Русије је наложила руској Служби за ветеринарски и фитосанитарни надзор (Росељхознадзор) да појача контролу над испорукама пољопривредних производа из Турске.

Руска влада наложила је „Росељхознадзору“ да организује додатне провере на граници са Русијом и у предузећима у самој Турској, саопштио је шеф Министарства пољопривреде Русије Александар Ткачев.

„Узимајући у обзир већи број кршења руских закона од стране турских произвођача, Влада Руске Федерације је наложила ’Росељхознадзору‘ да појача контролу над испорукама пољопривредних производа из Турске, као и да организује додатне провере на граници и у местима производње, непосредно у Турској“, рекао је руски министар. Читајте више

Оланд стиже у Москву не добивши ништа у Вашингтону - Председник Француске Франсоа Оланд 26. новембра одржаће састанак у Кремљу са руским лидером Владимиром Путином. На дневном реду — планови за стварање велике коалиције против Исламске државе уз учешће западних сила, Ирана и Москве.

„Велика дипломатска недеља“ француског лидера почела је 23. новембра састанком са премијером Велике Британије Дејвидом Камероном. Лондон је обећао Француској војну помоћ, али не онакву коју је Париз очекивао. Јелисејски дворац треба да повуче мировне јединице, дислоциране у Малију и да их пошаље у Сирију. Потребна је земља која би пристала да замени Француску у њеној хуманитарној мисији, али након терористичких напада у Африци, тешко да се могу наћи заинтересовани. Читајте више

Чижов: Обарање авиона унапред испланирано - 
Руски бомбардер Су-24 није нарушио турски ваздушни простор, а напад на њега је био унапред испланиран, изјавио је руски амбасадор при ЕУ Владимир Чижов.

Турска је у уторак оборила руски борбени авион Су-24 у Сирији. Руски председник Владимир Путин је рекао да је авион оборен ракетом ваздух-ваздух из турске летелице Ф-16С и да је пао четири километара од границе са Турском. Овај напад Путин је окарактерисао као „ударац у леђа Русији који су нанели саучесници терориста“.

„То није било кршење турског ваздушног простора — намерног или ненамерног. При брзини коју могу да развију такви авиони, прелет изнад суседне земље трајао би неколико секунди. То је много мање него што би, у овом случају, било потрeбно турском авиону да се припреми за полетање и обори руски авион“, рекао је Чижов.

„Ово јасно указује на чињеницу да је цео инцидент био испланиран унапред“, нагласио је он.

Габријел: Турска је непредвидив играч - 
Вицеканцелар Немачке Зигмар Габријел критиковао је турске власти због обарања руског авиона Су-24, рекавши да су потези Анкаре непредвидиви.

„Овај инцидент показао је да имамо посла са играчем који је непредвидив. Не мислим на Русију, већ на Турску“, рекао је Зигмар.

Он је оценио да Турска игра веома компликовану игру у сиријском конфликту.

Рушење руског авиона у близини границе са Турском критиковали су многи европски политичари.

Француски председник Франсоа Оланд рекао је да начињен тежак инцидент који изазива жаљење, док је министар спољних послова Велике Британије Филип Хамонд оценио да никоме није потребан мини-хладни рат у југоисточној Европи.

Лавров: Турска је нарушила споразум Русије и САД о летовима у Сирији - 
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров разговарао је телефоном са државним секретаром САД Џоном Керијем о ситуацији поводом обарања руског авиона Су-24 и оценио да је турска нарушила споразум Русије и САД о летовима у Сирији.

„Турска је грубо нарушила споразум о осигурању безбедности летова борбене авијације у Сирији, којим се Америка обавезала да поштује правила свих учесника коалиције коју предводи, укључујући и Турску“, рекао је он.

Телефонски разговор је уследио на иницијативу америчког државног секретара.

Упоредо са инцидентом који се догодио у близини границе са Турском, Лавров и Кери су разговарали и о другим темама, укључујући и блокаду снабдевања електричном енергијом становнике Крима.

Столтенберг o обарању авиона: Позив за буђење - 
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да то што је Турска, чланица Алијансе, оборила руски авион, „указује на неопходност јачања механизама којима би се у будућности избегли такви инциденти“.

Столтенберг је у уводнику, који ће бити објављен у неколико водећих европских листова, навео да инцидент око обарања руског авиона захтева „смиреност и дипломатију“, пренео је АП.

Тај инцидент је указао да је потребно унапредити споразуме да би се гарантовао највиши степен транспарентности и предвидљивост војних активности у Европи, навео је Столтенберг.

„То није нови Хладни рат, већ позив за буђење“, истакао је шеф НАТО.

Столтенберг је навео да је „реалност да је правилник о европској безбедности застарео“.


Русија: Проширење санкција САД су геополитичке игре - 
Министарство спољних послова Русије осудило је проширење санкција против Русије које је Вашингтон увео назвавши их геополитичким играма које би требало одавно оставити иза себе и посветити се формирању заједничког фронта у борби против тероризма.

Вашингтон је објавио да је у списак санкција против Русије укључила и председника Међународне шаховске федерације (ФИДЕ) Кирсана Иљумжинова, као и банку „Руска финансијска алијанса“ и компанију „Хадсптрејд“ због подршке коју указују сиријској власти.

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков рекао је да је овај потез Вашингтона доказ да америчке власти покушавају да Москва промени свој спољнополитички курс.

„Наш курс остаће непромењен. Нисмо изненађени овим потезом америчких власти, али нам није јасно због чега су донели такву одлуку. У сваком случају, јасно је да ово додатно компликује наше односе“, рекао је он.

Лавров: Обарањем Су-24 Турска стала на страну ИД - Лавров је у разговору са шефом турске дипломатије изјавио да се обарањем авиона Ваздушно-космичких снага Русије у Сирији турско руководство у суштини ставило на страну ИД, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је у телефонском разговору са шефом турске дипломатије Мевлутом Чавушоглуом изјавио да је турско руководство обарањем руског авиона Су-24, у суштини, стало на страну Исламске државе, каже се у саопштењу МСП-а Русије.

„Наглашено је да се, обарањем руског авиона, који је изводио задатке у оквиру антитерористичке операције Ваздушно-космичких снага у Сирији и не кршећи границе ваздушног простора Турске, турско руководство, у суштини, ставило на страну ИД“, наводи се у саопштењу ресора.

Руски министар је такође „изразио да је гневан због непријатељских акција Турске“.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров није одговорио потврдно на предлог шефа турске дипломатије о састанку, саопштила је званична представница МСП Русије Марија Захарова.

Путин потписао указ за доделу звања Хероја Русије пилоту који је погинуо у Сирији - 
За хероизам, јунаштво и смелост које је показао приликом обављања војне дужности потпуковнику Пешкову Олегу Анатолијевичу је додељено звање Хероја Руске Федерације (посмртно).

Давутоглу: Турска види Русију као пријатеља - Турска види Русију као пријатеља и нема намеру да прекида односе, упркос обарању руског војног авиона Су-24, изјавио је данас турски премијер Ахмет Давутоглу.

„Немамо намеру нити можемо да прекинемо везе са Русијом, или да те везе одржавамо у напетом стању после овог инцидента. Русија је наш пријатељ, комшија и веома важан партнер. Билатерални односи не могу бити жртвовани“, рекао је Давутоглу на састанку странке.

„Наглашавам, међутим, да, када је у питању обезбеђивање националне безбедности, сви односи, чак и највише пријатељски, треба да се заснивају на поштовању права сваке земље да брани своју територију“, додао је турски премијер.

Према Давутоглуу, политичке, економске и културне везе двеју земаља су моћне и не смеју бити прекинуте.

Лавров: Су-24 оборен након напада на танкере Исламске државе - 
Министар спољниих послова Русије Сергеј Лавров саопштио је да је руски бомбардер Су-24 оборен након уништавања нафтне инфраструктуре Исламске државе, рекао је министар иностраних послова Сергеј Лавров у интервјуу страним новинарима.

Лавров је рекао да је на проблем са шверцом нафте скренуо пажњу и свом турском колеги Мевлуту Чавушоглуу.

„Рекао сам, имајући у виду јучерањи случај са нападом турског Ратног ваздухопловства на руски авион, у новом светлу треба посматрати ситуацију са илегалном трговином нафте, уопште са илегалном нафтном индустријом коју су борци Исламске државе створили на територији која се налази под њиховом контролом“, рекао је Лавров.

Инцидент са руским Су-24 личи на планирану провокацију, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.

„Имамо озбиљне сумње у то да се радило о акту намере. То веома личи на планирану акцију“, рекао је Лавров. Читајте више
Руски ваздушни напади у Сирији - из минута у минут -


    ОВДЕ можете погледати хронологију догађаја руских ваздушних удара у Сирији по данима 


(0)

Остале вести из рубрике

Новости

РТ: Зеленски је умањио праве размере губитака Кијева – Вашингтон пост

Украјински председник не жели да поремети већ отежану акцију мобилизације, изјавио је за лист локални посланик

Главнокомандујући украјинске војске признаје успехе Русије у неколико области фронта
Главнокомандујући украјинске војске признаје успехе Русије у неколико области фронта

Украјински главнокомандујући Александар Сирски признао је да су руске снаге постигле тактичке успехе у низу области у зони борбених дејстава.

2024-04-28 16:07:54

Резултати пословања НИС Групе у првом кварталу 2024. године
Резултати пословања НИС Групе у првом кварталу 2024. године

У првом кварталу 2024. године фокус НИС-а био је на наставку и повећању обима инвестиционог циклуса започетог прошле године. Тако је у развојне пројекте инвестирано 10,5 милијарди динара, што је повећање од 62 одсто у односу на улагања реализована у првом кварталу 2023. године. Поред тога, фокус НИС-а био је на планском капиталном ремонту у Рафинерији нафте Панчево и на обезбеђивању довољних залиха горива како би се осигурало уредно снабдевање тржишта.

2024-04-27 18:13:03

Појавили се детаљи пропалог мировног споразума Русије и Украјине – Велт
Појавили се детаљи пропалог мировног споразума Русије и Украјине – Велт

Кијев би се обавезао на неутрални статус и добио међународне безбедносне гаранције, према нацрту споразума

2024-04-27 13:29:22

РТ: Запад мора да гради односе са Русијом од нуле – Кремљ
РТ: Запад мора да гради односе са Русијом од нуле – Кремљ

Москви је доста непријатељског става Европе, изјавио је Дмитриј Песков

2024-04-26 23:29:32

РТ: Трамп планира да санкционише земље због одбијања да користе долар – Блумберг
РТ: Трамп планира да санкционише земље због одбијања да користе долар – Блумберг

Саветници бившег америчког председника разматрају казне за нације које желе да тргују националним валутама, пренео је лист

2024-04-26 23:29:16

РТ: НАТО није испунио обећања Украјини – Столтенберг
РТ: НАТО није испунио обећања Украјини – Столтенберг

Снаге Кијева су „надмашене“ од стране Русије због пада западне помоћи, изјавио је шеф војног блока предвођеног САД

2024-04-26 22:53:25

Блинкен: Кина не може да побољша односе са Европом подржавајући Русију
Блинкен: Кина не може да побољша односе са Европом подржавајући Русију

Амерички државни секретар Антони Блинкен данас се, у оквиру посете Кини, састао са министром спољних послова Ванг Јијем и кинеским председником Си Ђинпингом. Једна од тачака дневног реда била је и расправа о испоруци Русији кинеских машина, алатки, микроелектронике и нитроцелулозе које се користе у војној производњи.

2024-04-26 22:33:12

РТ: САД су створиле сукоб у Украјини – Шојгу
РТ: САД су створиле сукоб у Украјини – Шојгу

Вашингтон шири глобални хаос у своју корист, тврди руски министар одбране

2024-04-26 22:05:12

РТ: Русија мора да се плаши НАТО-а – Пољска
РТ: Русија мора да се плаши НАТО-а – Пољска

Москва би изгубила у рату са Западом, тврди пољски министар спољних послова Радослав Сикорски

2024-04-26 22:00:47

Епархија Новограчаничко-средњезападноамеричка: Прогласите КиМ окупираном територијом и поништите све споразуме са Бриселом и Приштином
Епархија Новограчаничко-средњезападноамеричка: Прогласите КиМ окупираном територијом и поништите све споразуме са Бриселом и Приштином

Епархија донела Резолуцију на свом годишњем Сабору и послала јасну поруку Влади Србије

2024-04-26 12:09:09

РТ: Либерални светски поредак мора бити уништен – Орбан
РТ: Либерални светски поредак мора бити уништен – Орбан

Систем вредности који доминира Западом је „донео хаос“, сматра мађарски премијер

2024-04-26 00:01:22

РТ: Хамас изнео услове за полагање оружја
РТ: Хамас изнео услове за полагање оружја

Високи званичник те милитантне групе изјавио је да ће се она претворити у чисто политичку странку ако Палестинци добију своју државу

2024-04-25 20:17:10

РТ: Наша Европа би могла да умре – Макрон
РТ: Наша Европа би могла да умре – Макрон

ЕУ мора да докаже да није вазал Сједињених Држава, изјавио је француски председник у уводном говору

2024-04-25 20:04:48

Бајденов тим сумња да ће америчка помоћ помоћи Украјини да победи – Политико
Бајденов тим сумња да ће америчка помоћ помоћи Украјини да победи – Политико

Динамика бојног поља значајно се променила у корист Русије, рекли су званичници Беле куће

2024-04-25 13:01:57

Украјински министар спољних послова се сагласио са Кремљом
Украјински министар спољних послова се сагласио са Кремљом

Америчка помоћ неће бити довољна да заустави руске снаге, изјавио је Дмитриј Кулеба

2024-04-24 18:08:05

Детаљи истраге о корупцији на високом нивоу у руском Министарству одбране
Детаљи истраге о корупцији на високом нивоу у руском Министарству одбране

Заменик министра одбране Тимур Иванов је годинама под сумњом, наводе медији

2024-04-24 16:29:32

РТ: Иран прети да ће избрисати Израел
РТ: Иран прети да ће избрисати Израел

Председник Ебрахим Раиси упутио је оштро упозорење западном Јерусалиму

2024-04-23 19:32:00

Нема скривања од мобилизације у иностранству – Кијев
Нема скривања од мобилизације у иностранству – Кијев

Министар спољних послова Дмитро Кулеба објаснио је да украјински конзолати више неће служити борбеним мушкарцима који бораве у иностранству

2024-04-23 16:53:33

Естонија настоји да затвори Православне манастире због веза са Москвом
Естонија настоји да затвори Православне манастире због веза са Москвом

Естонски министар унутрашњих послова Лаури Лаанеметс је раније такође предложио да се Руска православна црква означи као терористичка организација

2024-04-23 15:42:42

RT desno / neodredjen svuda
proba
baner rakija desno stare vesti / ali nema dole kategorije
baner apartman desno / neodredjen-svuda
baner obzor desno - rusija - neodredjen svuda
форум
мислјенја свуда

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: