• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić potpisao zakon o legalizaciji objekata

Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, objavljeno je u najnovijem broju Službenog glasnika.


Zakon, koji je skupština usvojila 20. novembra, stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno sutra.

Resorna ministarka i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je danas, kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, razgovarala sa predsednikom Nikolićem, koji ju je tom prilikom obavestio da će u toku dana potpisati zakon.

Kako je navedeno, ministarka je detaljno informisala predsednika o svim aspektima i značaju Zakona o ozakonjenju za građane Srbije.

Predsednika Nikolića je, dodaje se, posebno zanimalo kako će se taj zakon primenjivati na socijalno ugrožene delove stanovništva Srbije, o čemu je dobio iscrpne informacije.

 Zakon o ozakonjenju objekata predviđa jeftiniju i jednostavniju legalizaciju bespavno izgrađenih objekata.

U Srbiji postoji oko 1,5 miliona nelegalnih objekata, a zakonon je predviđeno da taksa za objekte do 100 metara kvadratnih iznosi 5.000 dinara, do 200 kvadrata 15.000, do 300 kvadrata 20.000 dinara, a preko 300 kvadrata 50.000 dinara.

Kada je reč o komercijalnim objektima, taksa do 500 kvadrata iznosiće 250.000 dinara, za objekte od 500 do 1.000 kvadrata 500.000 dinara, za one do 1.500 kvadrata milion dinara, a preko te kvadrature tri miliona dinara.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PRIJATELJ

Ра nije vodja glavni.nije vodja potpisao.nije vodja izdejstvovao..zato nema komentara..eto nama novih stranaka uskoro.tako to kod nas ide .ovaj sns gore ima da se pocepa nego .svi do sada..ljudi videcete..kad su svi mislili da su najaci tad su padali. a pocelo je

Nighrwolf

Zašto kad izađe vijest o Nikoliću nema botova i po 300 komentara,osim kad je nešto o Vučiću? :)

nesAa

E danas je Srbija dodirnula dno, nikolici i vucici rade sta hoce u ime naroda. Bruka jad i beda

special image