26. novembar  2015. 15.01  | Izvor: RTV (Maja Živanović)

DS: Zrenjanin poklanja zemlju PKB-u

ZRENJANIN -

Zrenjaninski odbor Demokratske stranke (DS) tražio je danas od gradskih čelnika da, preko pravobranilaštva, pokrenu sudski postupak i spreče da se državno poljoprivredno zemljište uknjiži kao zemlja Poljoprivredne korporacije "Beograd" (PKB).

U saopštenju DS u Zrenjaninu se objašnjava da je grad Zrenjanin raspisao licitaciju za izdavanje državnog zemljišta, a da je onda po tuđem nalogu ta zemlja prevedena u vlasništvo PKB-a.

zrenjanin

"Kako bi bio rešen novonastali problem, grad Zrenjanin uzima u zakup 526 hektara po ceni od 20 hiljada dinara po hektaru, plus PDV, od čega 300 hektara stavlja na licitaciju, a ostatak se raspodeljuje po principu prava prečeg zakupa. Ukratko, Grad Zrenjanin preprodaje zemlju koju je dobio od PKB-a", ističe se u saopštenju zrenjaninskih demokrata.

Oni su postavili pitanje ko ima pravo da poklanja državnu zemlju.

"Ko ima pravo da uzme zemlju u zakup i da je onda preprodaje? Kome i pod kojim uslovima? Ko brine više o stanju saobraćaja u Beogradu nego od čega će zrenjaninski zemljoradnici da žive?", navodi se u saopštenju zrenjaninske DS.

U njemu se dodaje i da, ukoliko grad ne pokrene postupak za zaštitu zemlje preko pravobranilaštva, "onda su prioriteti naše vlasti itekako jasni".

Broj komentara: 1

hehehe  26. 11. 2015. | 15:50
Cena izbora kradikala i njihovih priraslica iz ostalih stranaka, na čelu sa ober-Knezom. Idu lokalni izbori, glasajte opet za naprednu interesnu grupu i za godinu, najduže dve, čeka vas rajski život.