25. novembar  2015. 16.26  →  19.26 | Izvor: RTV

Arhivatori igrali u Okružnom zatvoru

NOVI SAD -

Svoje dogodovštine sa malih ekrana najpopularniji arhivatori davno su preselili i na pozorišne daske. Predstava Državnog posla odigrana je mnogo puta u gotovo svim gradovima, a danas i u Okružnom zatvoru u Novom Sadu.

video icon

Nije prvi put da se neka predstava igra u ovom zatvoru, kaže upravnik Zoran Jovanović. Kulturni sadržaji doduše nisu praksa, ali nije isključeno da neće postati.

Upravnik Okružnog zatvora Zoran Jovanović zahvalio se ekipi "Državnog posla" i pozvao druge da im se pridruže u ostvarivanju ideje za održavanje predstava širom Srbije.

Ekipi Državnog posla ovo nije pravi boravak u Okružnom zatvoru na Klisi. Ali ne pod prisilom, nego isključivo svojom voljom.

"Bili su ljubazni pa su nam ustupili za celu jednu epizodu i ulaz i izlaz iz zatvora, tako da smo se tada dogovorili da ćemo igrati. Nije to cela predstava, to su dva skeča, dvadesetak minuta... Mislim da se to baš nešto i ne radi, tako da nam je to bilo zanimljivo", izjavio je Nikola Škorić, popularni Torbica.

A Dimitrije Banjac (Čvarkov) objašnjava da je to njihov način da se "izvade za neke stvari iz prošlosti".

Nije prva ali mini predstava Državnog posla svakako je, bar prema komentarima osuđenika, najzanimljiivja kojoj su do sada ovde prisustvovali.

Dogodovštine najpopularnijih arhivatora danas je pratilo oko 200 osuđenika.

Srodne vesti

Broj komentara: 2

ALEKSANDAR  25. 11. 2015. | 18:58
MOCI SU ZA DESETKU,SAMO BI CESCE TREBALO DA OBILAZE KLISANCKI ZATVOR,DA BUDE VISE VEDRINE RASPOLOZENJA,DA NEBUDE MONOTONO ,OSUDJENICIMA.UKOLIKO UPRAVA ZATVORA TO DOZVOLI, ALEKSANDAR POPOV STARI BECEJ.
Miroslav  26. 11. 2015. | 08:55
Taj zatvor nije za ljudsku upotrebu. Treba ga obići pa se uveriti a ne verujem da su ni drugi bolje pa ih zato izbegavajte, ako možete.