ŠTRAJKUJU TRAKTORIMA: Poljoprivrednici u pet do 12 stižu u Beograd

Nezadovoljni zakonom o poljoprivrednom zemljištu

ŠTRAJKUJU TRAKTORIMA: Poljoprivrednici u pet do 12 stižu u Beograd

Društvo -
BEOGRAD - Vojvođanski poljoprivrednici najavili su da će danas u "pet do 12" u koloni na traktorima doći u Beograd, ispred Skupstine Srbije, kako bi iskazali nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražiti njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.

Kako je navedeno, defile traktora je akcija ;apela i upozorenja, u organizaciji Lige paora Vojvodine i Lige socijaldemokrata Vojvodine, bez blokade puteva i zaustavljanja saobraćaja, u skladu sa propisima o pravu na javno okupljanje i slobodu govora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova dozvolilo je "odredjenom broju traktora" da udju u Beograd, dodju do Skupštine Srbije i predaju zahteve za povlačenje Predloga zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure.

Poljoprivrednici iz nekoliko mesta u Vojvodini, nezadovoljni Predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je u skupštinskoj proceduri, krenuli su juče traktorima u protestnu vožnju ka Beogradu, ali ih je policija zaustavila u Zrenjaninu, Zmajevu, Novoj Crnji, Kikindi, Sutjesci i Stajićevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track