Građani su očekivali više od najavljenog državnog udara
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

23. nov. 2015

Državni udar za sada protiče bez incidenata

BEOGRAD, 23. novembar 2015, (Njuz) – Državni udar, koji je počeo odmah po odlasku premijera Aleksandra Vučića u Kinu, za sada se odvija mirno, bez ikakvih incidenata.

Sve državne institucije rade nesmetano, ministri su na svojim radnim mestima i ispunjavaju svakodnevne obaveze kao da se državni udar uopšte ne dešava.

– Iskren da budem, očekivao sam više od ovog državnog udara. Najavljen je prilično dramatično pa sam očekivao dosta uzbuđenja, ljude na ulicama, nerede, razbijanje izloga i sukobe sa policijom, ali život je nastavio da teče svojim ustaljenim tokom. Da nisam video najavu na televiziji i novinama ne bih ni znao da je državni udaru toku, rekao nam je jedan od prolaznika koga smo sreli na pijaci gde kupuje zalihe hrane.

Kako kaže, nije siguran koliko će još državni udar trajati, pa je odlučio da ništa ne prepusti slučaju i opskrbi se namirnicama bar do Vučićevog povratka iz Kine.

Naši reporteri sa ulica glavnog grada javljaju da se ni po čemu ne može zaključiti da se u državi dešava nešto vanredno.

Dragan J. Vučićević, urednik lista Informer koji je prvi najavio da će doći do državnog udara vreme provodi u društvu svojih najbližih. Priznaje da mu je žao što premijer Vučić nije poslušao njegov savet i odložio put u Kinu.

– Sada se jasno vidi da su moja predviđanja bila potpuno tačna. Odsustvo incidenata dokazuje da su strane službe dobro pripremele teren i odradile posao tako da niko nije primetio da je u zemlji izvršen državni udar. Ipak, ne smete zaboraviti da nas tek očekuje petak kada će se sigurno desiti nešto strašno, rekao je Vučićević.

On je dodao da ovu najavu treba shvatiti više nego ozbiljno i ne treba se sprdati sa njom, jer je i on tako ismevao najave o mogućem atentatu na Đinđića, a svi znamo šta se potom desilo.

Bojan Savić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    A sta ste ocekivali, kad je veliki, Najveci, Jedinstveni premijer Srbije pre odlaska izdao naloge da se uhite svi po drzavu opasni elementi i drze u pritvoru do njegovog povratka.

  2. ariela kaže:

    Vidim da niste “skontali” bas na sta se mislilo pod nazivom “drzavni udar”…misle verovatno kako CE drzava do petka da udari po vecim cenama porezima nametima i SL….to CE biti pre…zar ovo nije “zatisje pred buru”?…

  3. Александар Хејтер kaže:

    Будимо реални, наше службе безбедности су лоцирале лице по имену Андреј Фајгељ и одмах га лишиле слободе. Да није било тако експресне акције полиције против лица које је угрожавало уставни поредак протствујући против дочека са сољу и хлебом наших НАТО добротвора, ко зна шта би било. Очевици тврде да је инспектор који се бацио на Фајгеља опасаног експлозивом јуначки узвикнуо ”ЕУ и НАТО немају алтернативу, ја преузимам одговорност за ово хапшење!”. Сведоци такође тврде да је инспектор био толико добро обучен да је савладао Фајгеља држећи све време спојене прсте, а онда је само додао, ”одох даље да се борим против зла у овој земљи јер мој радни дан траје 23 сата и 55 минута” а онда је нестао у правцу Немањине.

    1. milan (nisam odavde) kaže:

      Hapsenje je izvrseno u Novom Sadu uz prisustvo najmanje 8 lica kamufliranih u civile i u uniformama a ,,sumnjivo lice” je onda sprovedeno u Beograd. Nemam nameru da ista dodajem ovom izuzetnom komentaru, jefino zelim da ga upotpunim dodatnim cinjenicama!
      I cuvajte se – sve slusaju i sve citaju!

    2. Рубљов kaže:

      “Андреј Фејгељ је Карлосов унук, а по мајци је верски фанатик, традиционалиста и десничар, љотићевац и недићевац, великосрбин, антиевропејац, антиглобалиста, фашиста, нациста, антиреформатор, хетеросексуалац, породичан човек опаких схватања, нетолерантан, политички некоректан, русофил и непријатељ породице вучић, а самим тим и мој непријатељ, серијски убица, најопаснији терориста свих времена чији је мото ” Бог прашта, Фејгељ не!”, и који је досад извршио 294 државна удара у 83 земље широм света, свирепо, окрутно и тихо…” – изјавила је особа са посебним потребама, гном и пожутели ејакулат драган вучићевић

      1. voya montoya kaže:

        …i politikantska pirana…

  4. Свака част Вучићу kaže:

    Море, ништа се не дешава, само је Вучићевић пустио “тихомира” па се смрад још увек није свуда проширио.

  5. deda Dragan kaže:

    Telal se obraća telalnici sns-e: Uspešno izvršen moždani udar na “naš narod”uz pomoć “hobotnice” studia Beeeeeeeeeee i kupler majstora “ružičaste”.

  6. Jajaja kaže:

    “jer je i on tako ismevao najave o mogućem atentatu na Đinđića, a svi znamo šta se potom desilo.”
    Baš tako. Niko normalan sa njim ne treba da više ima bilo, bilo šta, makar bio spreman da radi i najprljavije poslove i da menja gazde preko noći.

  7. Zoin Mihailo kaže:

    Državni udar je izvršen.
    Sve se nastavlja po starom.
    Zar to nije dokaz da je državni udar izvršen.

  8. Dzinka iz Leskovac kaže:

    A ja se taman spremao da upadnem u WinWin kroz izlog da ćapim jedan smart TV 46 incha. Jbg, sam moram da ga kupim na kredit

  9. goran kaže:

    pa sobzirom da je ovo prvi državni udar u Srbiji od postana Amebe do danas ja sam mislio da će biti mnogo strašnije.

  10. Suhi Kruho kaže:

    Na Pre Dno!
    Javni dug Srbije je na kraju oktobra iznosio 24,3 milijarde evra, ili 74,1 odsto BDP-a, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija.
    Od septembra do oktobra smo skočili za samo 300 miliona evra, ali mi se nadamo da će Ministarstva finansija za dve godine skočiti bolje.

    1. kralj milutin kaže:

      napredno se pise bez E

  11. voya montoya kaže:

    Državni udar protekao je mirno i dostojanstveno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *