Najnovije vesti
Vesti Ekonomija
Mreža za restituciju: Povući Zakon o poljoprivrednom zemljištu iz procedure

Mreža za restituciju: Povući Zakon o poljoprivrednom zemljištu iz procedure

Mreža za restituciju u Srbiji uputila je danas predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću inicijativu da povuče iz procedure izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu upozorivši da se državno zemljište ne sme prodavati pre nego što se obavi restitucija.

409762_zemljiste01ras
409762_zemljiste01ras

"Državno zemljište se ne sme prodavati pre obavljene restitucije, jer nijedna prodaja imovine u Srbiji dokazano nije donela realne prihode državi i građanima, već samo korumpiranim ljudima u vlasti", navela je Mreža za restituciju, a preneo portal Agrosmart (www.agrosmart.net).

Predsednik Mreže za restituciju Bogdan Veljović ocenio je da je nacrt zakona "podmetnut" Vladi Srbije na usvajanje i dodao da ga je napisala "grupica zaposlenih u Upravi za poljoprivredno zemljište".

Prema njegovim rečima, Predlogom zakona "dominiraju katastrofalno loša" rešenja, zbog čega ga treba povući iz procedure i vratiti na doradu.

"Predložena rešenja nisu dobra, preuranjena su i morao bi da im prethodi detaljan popis zemljišta", navela je Mreža u saopštenju.