Najnovije vesti
Vesti Politika
Pajtić: Vučić se u protekle tri godine zaduživao 102 evra u sekundi

Pajtić: Vučić se u protekle tri godine zaduživao 102 evra u sekundi

Ministar finansija Dušan Vujović želi da proda "Telekom" da bi se refinansirali nepovoljni krediti - rekao je danas u Kraljevu Bojan Pajtić, predsednik DS-a i dodao da se Vučić u protekle tri godine zaduživao 102 evra u sekundi.

695034_kraljevo-01--pajtic-u-kv--foto-n.-bozovic
695034_kraljevo-01--pajtic-u-kv--foto-n.-bozovic
Današnja konferencija za novinare DS u Kraljevu
Današnja konferencija za novinare DS u Kraljevu

- Poslednje tri godine slušamo Vladu Srbije o nepovoljnim kreditima i njihovu tezu kako se uzimaju novi krediti da bi se refinansirali stari, pod boljim uslovima. Ako imate kredit od 100 dinara i zamenite drugim pod povoljnijim uslovima, vama je osnovica opet 100 dinara – izjavio je Pajtić.

Predsednik DS-a rekao je u Kraljevu da je sadašnja vlast zatekla 15 milijardi evra javnog dug Srbije, a da je on sada narastao na 26 milijardi evra.

- Aleksandar Vučić je već u svom prvom mandatu zadužio Srbiju više nego svi ostali premijeri zajedno. On se u protekle tri godine zaduživao 102 evra u sekundi. Kroz ta zaduživanja se pokrivaju rupe nesposobnosti ove vlasti i prikriva nepostojanje investicija – rekao je Pajtić.

Pajtić je rekao da je životni standard građana Srbije daleko niži nego što je bio, uzimajući u obzir da je cena litra ulja pre samo godinu dana bila 100 dinara, a sada je 140, ili kilogram šećera 50, a sada 75 dinara.

Država ostala dužna izvođačima

Bojan Pajtić izjavio je danas povodom hapšenja osumnjičenih za zloupotrebe tokom sanacije posledica zemljotresa 2013. godine da se pokazalo da nije bilo zloupotreba u tom slučaju.

"Ja osuđujem svaki politički progon, nezavisno da li se on odnosi na ljude koji pripadaju ili su pripadali Demokratskoj stranci, ili nekim drugim strankama. Pokazalo se da ne samo da nije bilo zloupotreba u tom slučaju, već ima informacija da je država ostala dužna izvođačima", rekao je Pajtić.

Na novinarsku konstataciju da je u toku treće veštačenje u ovom slučaju, Pajtić je kazao da to govori kako se u Srbiji ne sudi na osnovu krivične odgovornosti."To govori da se u ovoj zemlji ne sudi na osnovu toga da li postoji krivično delo ili krivična odgovornost, nego da li postoji politička volja da osude nekoga. To jeste jedan pokazatelj da je naša stranka u pravu kada tražimo otvaranje poglavlja 23 i 24 jer ne postoje unutrašnje snage da se izborimo sa političkim pritiscima", kazao je Pajtić.

DS kreće u kampanju "od vrata do vrata"

Bojan Pajtić najavio je danas u Kraljevu da će ta stranka "zbog medijske cenzure" početi kampanju "od vrata do vrata" koja će se sprovoditi širom Srbije.

- Danas započinjemo akciju "od vrata do vrata" koja će se odvijati na teritoriji cele Srbije, jer vlada medijska cenzura, zbog čega je neophodno da razgovaramo sa svim našim građanima, kako bi do njih došla istina o tome kakva je situacija u Srbiji i šta DS nudi da se ta situacija popravi -  rekao je Pajtić novinarima.

On je kazao da je mediska cenzura najjača na nacionalnim medijima.

On je naveo da "Telekom" i poljpoprivredno zemljište ne bi smelo da se prodaje, jer se radi o nacionalnim resursima.

- Ako gospodin Vučič tvrdi da ova vlada ima toliko mnogo novca u bužetu, onda je poslednja stvar da se prodaju "Telekom" i poljoprivredno zemljište. To se ne sme raditi, jer su to nacionalni resursi, to se čini jedino kada gori kuća, a slušamo da je Srbija na dobrom putu - kazao je predsednik DS.