Novosti

Rolls Royce povlači cijeli jedan auto

Rolls Royce povlači cijeli jedan auto
Rolls Royce povlači cijeli jedan auto

Nije novost da i proizvođači najluksuznijih i najskupljih automobila ponekad naprave grešku. Tako je Rolls Royce saopštio da je otkrio mogući problem na svom modelu Ghost, a kuriozitet je da će zbog toga na vanredni servis povući samo jedan primjerak ovog vozila.

Navikli smo da čitamo o masovnim, višemilionskim opozivima automobila pojedinih proizvođača zbog fabričkih grešaka i serijskih kvarova.


Međutim, ovog puta svedoci smo sasvim drugačijeg rekorda - Rolls Royce je objavio da će sa tržišta SAD povući jedan jedini Ghost, zbog problema sa prednjim bočnim vazdušnim jastucima.

S obzirom da ova kompanija izrađuje relativno mali broj automobila (4.063 jedinice u 2014.), lako je utvrđeno da je u pitanju vozilo proizvedeno 23. januara 2014. godine.

Rolls Royce je saopštio da postoji mogućnost da prednji vazdušni jastuci na ovom primjerku "ne pružaju očekivani nivo zaštite putnika u slučaju bočnog sudara" i da zbog toga postoji rizik od povrede vozača i suvozača.

Kako bi otklonio potencijalni problem, Rolls Royce će pozvati vlasnika spornog vozila i besplatno zamjeniti oba bočna vazdušna jastuka, a bilo bi interesantno vidjeti koji zamjenski automobil će klijent dobiti dok je njegov Ghost na servisiranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije