Verbić: Kome je 7.000 malo, neka vrati

Nacionalne vesti - Četvrtak 12.11.2015 - 11:04

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je u četvrtak da oni predstavnici sindikata koji smatraju da pomoć od 7.000 dinara nije fer, mogu to da vrate u republički budžet.

Ministar ne očekuje novi štrajk; Foto: Tanjug/Dragan Stanković Ministar ne očekuje novi štrajk; Foto: Tanjug/Dragan Stanković

"Vlada je odlučila da uplati jednokratnu pomoć svim zaposlenima u prosveti i to nije pomoć za sindikate, već za prosvetne radnike", rekao je Verbić novinarima.

On je naveo da predstavnici sindikata koji su time nezadovoljni mogu da vrate tu pomoć.

Na pitanje da i to znači novi štrajk, on je rekao da ne znači.

"Siguran sam da ovo nije glas svih predstavnika sindikata", rekao je Verbić, dodajući da su sindikati bili konstruktivni i da su imali dobar dijalog.

Skupština Srbije razmatra dopune Zakona o budžetu za ovu godinu, kojim je predviđena jednokratna pomoć za zaposlene u osnovnom i srednjem obrazovanju i učeničkom standardu od 6.000 dinara.

Posle najave premijera Srbije Aleksandra Vučića da će prosvetari dobiti jednokratnu pomoć od 7.000 dinara, šef poslaničke grupe SNS je podneo amandman kojim je to i predloženo.

Tu pomoć bi trebelo da dobije oko 145.000 zaposlenih u prosveti.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: