08. novembar  2015. 12.04  | Izvor: FoNet

SRS: Otkazi po zahtevu MMF

BEOGRAD -

Srpska radikalna stranka (SRS) zahteva od vladajućeg režima da prekine sa ispunjavanjem uslova Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na štetu sopstvenog naroda, saopštila je danas ova stranka.

Najavljenih 15.000 otkaza u državnim organima i organima lokalne samouprave dodatno će otežati ionako tešku socijalnu situaciju u zemlji, smatraju radikali i optužuju ministarku za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički da danima "obmanjuje javnost lažnim izjavama", čiji je cilj da ova drakonska mera što bezbolnije prođe kod građana Srbije.

srs radikali srpska radikalna stranka beograd jpg

Posle pokušaja Vlade Republike Srbije da protivzakonito otera u prevremenu penziju određen broj zaposlenih u javnim službama, Kori Udovički tvrdi da će svi koji žele da odu u penziju kao otpremninu dobiti iznos od 6.000 evra, što nije tačno, s obzirom na to da je Zakonom o radu predviđena otpremnina od po 200 evra po godini staža kod poslednjeg poslodavca", zaključuju radikali i pozivaju predstavnike režima da prekinu ponižavajuće pregovore sa Evropskom unijom i MMF, koji nas i politički i ekonomski ugrožavaju, navedeno je u saopštenju SRS.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

Daba  08. 11. 2015. | 12:51
Samo slušajte MMF, EU, amere i britance. Zar nije dovoljno što smo dovedeni na dno evrope razornom, nepoštenom privatizacijom...uništenjem fabrika, izgubljenim radnim mestima???