Petrović: Preispitati nameru o povećanju plata

Vlada Srbije trebalo bi da preispita nameru da poveća deo zarada i penzija umanjenih na početku procesa konsolidacije javnih finansija, kaže Pavle Petrović.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 04.11.2015.

15:47

Default images
Foto: Tanjug

Predsednik Fiskalnog saveta je za Radio Beograd rekao da bi, iz ugla ispunjavanja trogodišnjeg cilja konsolidacije, ciljana jednokratna isplata pomoći bolje rešenje od povišica.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić 2. novembra je razgovarao sa predstavnicima Medjunarodnog monetarng fonda (MMF) o povećanju plata i penzija, čija će visina, kako je tada saopšteno, biti utvrđena u narednih sedam dana.

Povodom spekulacija da bi MMF bio spreman da prihvati manji obim otpuštanja zaposlenih u javnom sektoru, Petrović je rekao da pozdravlja takve inicijative, jer bi, prema procenama Fiskalnog saveta, sprovođenje dogovorenog obima racionalizacije u sledećoj godini bilo potencijalno štetno po funkcionisanje sistema obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i drugih sektora države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: