Читај ми!

Petrović: Jednokratna pomoć bolje rešenje od povišica

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović smatra da bi Vlada Srbije trebalo da preispita nameru da poveća deo zarada i penzija umanjenih na početku procesa konsolidacije javnih finansija.

Pavle Petrović rekao je za Radio Beograd da bi, iz ugla ispunjavanja trogodišnjeg cilja konsolidacije, ciljana jednokratna isplata pomoći bolje rešenje od povišica.

Povodom spekulacija da bi MMF bio spreman da prihvati manji obim otpuštanja zaposlenih u javnom sektoru, Petrović kaže da pozdravlja takve inicijative, jer bi, prema procenama Fiskalnog saveta, sprovođenje dogovorenog obima racionalizacije u sledećoj godini bilo potencijalno štetno po funkcionisanje sistema obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i drugih sektora države.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво