29. oktobar  2015. 11.41  | Izvor: Beta

Mreža za restituciju traži smenu državnog sekretara

BEOGRAD -

Mreža za restituciju u Srbiji najavila je danas da će zatražiti smenu državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandre Damnjanović, jer je nametanjem rešenja u Zakonu o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju pričinila nesagledivu štetu Srbiji.

Kako se navodi, zahtev za smenu Damnjanovićeve biće upućen premijeru Srbije Aleksandru Vučiću odmah po njegovom povratku iz Moskve.

Dodaje se da je Damnjanovićeva "apsolutni rekorder u pisanju neustavnih i nezakonitih propisa u vezi sa građevinskim zemljištem i izgradnjom" i da je pričinila veliku štetu republičkom i lokalnim budžetima, a istovremeno omogućila velike privilegije bliskim saradnicima Slobodana Miloševića i tajkunima.

"Kako je Aleksandra Damnjanović uključena u izradu drugih propisa koji su od značaja za sigurnost investicija u Srbiji, hitno udaljenje dotične iz Vlade Srbije je od izuzetno velikog značaja i predstavlja prioritetni javni interes za državu Srbiju i njene građane", ističe se u saopštenju.

Naglašava se i da je izjava Damnjanovićeve, da je "njen nacrt zakona o ozakonjenju javni interes i da ga Ustavni sud ne može osporiti", skandalozna i da predstavlja direktnu pretnju svima koji žive na ovim prostorima.

Srodne vesti

Broj komentara: 3

bole  29. 10. 2015. | 12:02
Bravo za Mrežu za restituciju! Jedino ona pokušava da raskrinka ministarstvo građevine!
Zna se sve  29. 10. 2015. | 15:15
Pa ona zastupa interese tajkuna to svi znaju,...
Spectator  29. 10. 2015. | 22:42
Gospođa Damjanović je autorka svih zakona iz oblasti građevinarstva koji su doneti u poslednjih više od deset godina. Svaki od njih je proglašavan za nešto najbolje moguće, a ubrzo su se pokazali kao potpuni promašaji. Autor je i ovog poslednjeg. Veoma čudno.